۵ شرکت دانش‌بنیان در حوزه گردشگری دیجیتال حمایت شدند

مرکز مشاوره و خدمات کارآفرینی چترا

 شرکت دانش‌بنیان در حوزه گردشگری مجازی از سوی ستاد توسعه فناوری‌های اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، مورد حمایت قرار گرفتند.

به گزارش پایگاه خبری موفقیت شناسی به نقل از مهر، این رؤیا که در خانه بتوانید به صورت آنلاین هر نقطه از برج میلاد یا تخت جمشید را تماشا کنید توسط واقعیت مجازی به واقعیت تبدیل شده است.

واقعیت مجازی یک امکان نوظهور در دنیای فناوری است که این روزها کاربرد فراوانی در سراسر جهان یافته است. واقعیتی که واقعی و حقیقی نیست اما وجود دارد. این مفهوم نوین خیلی زود جای خود را در دنیا باز کرد و جنبه‌های مختلفی از زندگی روزمره مردم را به خود اختصاص داده است. شاید طراحی عینک‌های ویژه برای دیدن فیلم‌های چندبعدی یکی از نمادهای توسعه این فناوری در جهان باشد.

به تعریف ساده‌تر، واقعیت مجازی، نوعی فناوری است که در آن، محیط مجازی جلوی چشم کاربر قرار می‌گیرد و بر اساس حرکت سر و بدن، کاربر با آن محیط تعامل و ارتباط برقرار می‌کند. در واقع یک هدست روی سر کاربر قرار می‌گیرد و با حرکات بدن او سازگار و کنترل می‌شود.

در خدمت بهبود زندگی انسان

مطالعه‌ای در دانشگاه آکسفورد روی بیمارانی از یکی از کلینیک‌های این دانشگاه نشان می‌دهد که واقعیت مجازی می‌تواند با کمک به افراد برای مواجه شدن با موقعیت‌هایی که از آن می‌ترسند به درمان پارانویای شدید کمک کند. شبیه سازی‌های واقعیت مجازی به این بیماران کمک کرد بیاموزند موقعیت‌هایی که از آنها می‌ترسند مثل آسانسور شلوغ، واقعاً امن است.

به دلیل همین کارکرد، از بین بردن محدودیت میان فضای واقعی و فضای مجازی را واقعیت مجازی می‌نامند. این فناوری، محیطی مجازی روبروی کاربران قرار می‌دهد که بر اساس حرکت بدن، آن محیط مجازی قابل رؤیت خواهد بود.

این فناوری در ایران با اقبال بالایی از جانب فناوران مواجه شده است به گونه‌ای که تنها در حوزه گردشگری دیجیتال، ۵ شرکت دانش‌بنیان توسعه یافته است. ستاد توسعه فناوری‌های اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری هم از این محصولات حمایت کرده است.

بازدید از نقاط مختلف

گردش مجازی در مکان‌هایی چون برج میلاد، برج طغرل یا تخت جمشید، بازدید مجازی از موزه‌ها، آموزش مجازی ساخت هنرهای دستی چون صنایع دستی، از جمله خدماتی است که این شرکت‌ها برای عموم مخاطبان خود از سراسر جهان ارائه داده اند.

تولیدات واقعیت مجازی ایران ساخت در حالی روزانه در حال افزایش هستند که از محصولاتی در خدمت درمان اختلالات روان شناختی تا دستگاه شبیه ساز جراحی چشم و توسعه فناوری معدن و حتی ویزیت بیماران در خانه را شامل می‌شوند.

این شرایط در حالی رقم خورده که ستاد توسعه فناوری‌های اقتصاد دیجیتال و هوشمندسازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، به دلیل اقتضای روز و سرآمد بودن این تکنولوژی در جهان، اهتمام بالایی در حمایت و بهره برداری از طرح‌های این حوزه نشان داده است.

پایان پیام/

اگر به کارآفرینی علاقه‌مند هستید از این رسانه دیدن کنید
منبع
مهر

پایگاه خبری موفقیت شناسی

هدف ما امیدآفرینی در جامعه و ایجاد حس خوب و مثبت است

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا