دوره دکتری علوم کامپیوتر در دانشگاه تربیت مدرس راهاندازی شد

رئیس دانشکده علوم ریاضی دانشگاه تربیت مدرس از راهاندازی دوره دکتری علوم کامپیوتر در این دانشگاه خبر داد و خاطر نشان کرد: تمام رشتههای دایر در دانشکده طی ۵ سال اخیر بازنگری شده و در اختیار آموزش دانشگاه قرار گرفته است.
به گزارش پایگاه خبری موفقیت شناسی به نقل از ایسنا، دکتر علی ایرانمنش ضمن بیان این مطلب به اقدامات انجام شده در دانشکده علوم ریاضی دانشگاه تربیت مدرس طی حدود دو سال اخیر اشاره کرد و افزود: از جمله اقداماتی که در این دوره به انجام رسید تکمیل فضاهای آزمایشگاهی و سیستمهای محاسباتی دانشکده بود که بسیار حائز اهمیت است. با توجه به اینکه آزمایشگاههای دانشکده، آزمایشگاه های محاسباتی هستند و نیاز به سیستمهای پردازنده با قدرت بالا دارند تعدادی از سیستم های پیشرفته با حمایتهای رییس محترم دانشگاه و معاونت پژوهشی خریداری و در اختیار گروههای آموزشی دانشکده قرار گرفت.
وی افزود: از دیگر اقدامات صورت گرفته ، بازگرداندن سه سرور مربوط به دانشکده بود که با همکاری مرکز فناوری اطلاعات توانستیم این سه سرور را که متعلق به دانشکده بود و متاسفانه در اختیار واحدهای دیگر دانشگاه قرار گرفته بود به دانشکده بازگردانیم و گروه های ریاضی کاربردی، آمار و علوم کامپیوتر از آنها استفاده کنند. همچنین یکی دیگر از اقدامات جدید در این دوره دوساله، اقدامات اولیه برای راه اندازی ” مرکز پژوهشی ریاضی ابوریحان” است که مراحل تصویب را در شورای پژوهشی دانشگاه، هیات رییسه دانشگاه و کمسیون دایمی دانشگاه گذرانده است و قرار است در اولین جلسه هیات امنای دانشگاه به تصویب نهایی برسد.
دکتر ایرانمنش جذب دانشجو در رشته علوم داده ( از گرایش های وابسته به ریاضی کاربردی ) و داده کاوی علوم کامپیوتر ، تقویت امکانات سخت افزاری و نرم افزاری حوزه آموزشی و زیرساختها برای تدریس به صورت مجازی، تجهیز کلاسها با تکنولوژی روز و کسب دستاوردهای علمی اعضای هیات علمی دانشکده را از دیگر موفقیتها و اقدامات صورت گرفته در این دانشکده برشمرد.
رئیس دانشکده علوم ریاضی با اشاره به فعالیت های فرهنگی دانشکده اظهار داشت: با حمایتهای رییس دانشگاه اختصاص بودجه فرهنگی به دانشکدهها و تشکیل کارگروه فرهنگی و اجتماعی از مهر ماه پارسال شکل گرفت و در این راستا برنامههای متنوع فرهنگی را در طول سال اجرا کردیم که بسیار مورد توجه دانشجویان قرار گرفت.
وی تجمیع فضاهای دانشکده علوم ریاضی در ساختمان خوارزمی را از جمله برنامههای آتی دانشکده عنوان کرد و گفت: خدمت رسانی در حوزههای مختلف از جمله هوش مصنوعی، یادگیری ماشین و آموزش الکترونیکی از اهدافی است که در دانشکده دنبال می کنیم و برنامهریزی برای جذب دانشجو و ایجاد رشتههای جدید در دانشکده نیز متناسب با نیازهای جامعه صورت میگیرد.
دکتر ایرانمنش ارتقای دانشکده علوم ریاضی به تراز اول دانشکده های کشور را از جمله دیگر اهداف دانشکده برشمرد و یادآور شد: ما به دنبال ارتقای جایگاه دانشکده در تراز دانشکدههای برتر کشور و منطقه از طریق فعالیتهای پژوهشی و آموزشی کیفی و بنیادی هستیم.
رئیس دانشکده علوم ریاضی افزود: ترغیب اعضای هیات علمی و دانشجویان به ایجاد شرکتهای دانش بنیان در پارک علم و فناوری، ارتباط با جامعه آموزش و پرورش و دانشگاه فرهنگیان و توافق با دانشگاه فرهنگیان برای همکاری در حوزههای مورد نیاز آنها و جذب دانشجویان برتر در دوره دکتری پیوسته ریاضی ( لیسانس به دکتری) نیز از دیگر اهداف دانشکده به شمار می رود.
وی با اشاره به برنامه دانشکده برای آغاز سال تحصیلی جدید خاطر نشان ساخت: جلسه معارفه دانشجویان جدید دانشکده در مهر ماه برگزار میشود و هر یک از گروهها نیز به صورت اختصاصی با دانشجویان خود جلسه معارفه برگزار خواهند کرد. آشنایی دانشجویان با قوانین و آییننامههای دانشکده، برنامه های متنوع فرهنگی و اجتماعی و اجرای مسابقه و دعوت از یکی از فارغ التحصیلان موفق دانشکده از جمله برنامه های مراسم معارفه خواهد بود.
وی به تشریح نوع ارتباط دانشکده علوم ریاضی با صنعت و جامعه با توجه به ماهیت رشتههای این دانشکده پرداخت و گفت: طی قراردادی میان دانشکده علوم ریاضی و دانشگاه علوم پزشکی ایران مقرر شد گروه ریاضی کاربردی، آمار و علوم کامپیوتر از دادههای پزشکی برای تنظیم الگوریتمها و ساخت نرم افزار استفاده کنند . همچنین از سوی گروه علوم کامپیوتر شرکتی دانشبنیان برای برنامهنویسی تخصصی در بخش های مختلف صنعت تاسیس گردیده که میتواند در این زمینه به جامعه کمک کند.
به گفته ایرانمنش، استفاده از دانشجویان رشتههای ریاضیات زیستی و ریاضیات مالی در مسائل پولی و بانکی در بخش اطلاعات نرم افزاری و استفاده از دانشجویان و فارغالتحصیلان گروه آمار برای تجزیه و تحلیل دادههای مختلف سازمانها برای ارائه به جامعه و صنعت از دیگر مواردی است که دانشکده علوم ریاضی میتواند در جهت ارتباط با جامعه و صنعت انجام دهد.
وی از راهاندازی دوره دکتری علوم کامپیوتر در دانشگاه خبر داد و گفت: همه روالها برای راهاندازی این دوره انجام شده و ان شالله در سال جاری بتوانیم این رشته را در دانشکده راهاندازی نماییم.
رییس دانشکده علوم ریاضی تصریح کرد: تمام رشتههای دایر در دانشکده طی ۵ سال اخیر بازنگری شده و در اختیار آموزش دانشگاه قرار گرفته و دانشکده علوم ریاضی جزء دانشکدههای است که سرفصل دروس آن بازنگری و برنامه درسی آن به روز شده است.
وی با اشاره به روند رو به رشد دانشگاه تربیت مدرس گفت: با حضور مجدد دکتر دانشجو در سمت ریاست دانشگاه و با توجه به تجربیات ایشان چه در این دانشگاه و چه دانشگاه آزاد و … و با توجه به اقداماتی که صورت گرفته و تقویت زیرساختهای لازم قطعا دانشگاه تربیت مدرس به عنوان تنها دانشگاه مولود انقلاب میتواند به جایگاهی که امام راحل فرمودند: ” روزی برسد که از خارج از کشور برای تحصیل به ایران بیابند” دست یابد و طی ۵ سال آینده جایگاه خوبی را در میان بسیاری از دانشگاههای دنیا به ویژه در برخی از رشته ها کسب کند .
دکتر ایرانمنش افزود: با توجه به اهمیت علوم پایه و توجه و دغدغه مقام معظم رهبری در خصوص رشتههای علوم پایه، باید تمهیداتی بیندیشیم که میزان ورودیهای این رشتهها و کیفیت دانشجویان آن حفظ شود و بتوانیم دانشجویان نخبه و با استعداد را در این رشتهها جذب نماییم که این امر نیازمند وجود برخی مشوق هاست که در این خصوص ما بحث حق پژوهانه را پیشنهاد دادیم تا دانشجویان رتبه برتر که رشتههای علوم پایه را برای ادامه تحصیل انتخاب کنند از حق الزحمه ماهانه تحت عنوان حق پژوهانه برخوردار شوند و امیدواریم که این پیشنهاد به سرانجام برسد و شاهد افزایش ورودی ها این رشته در آینده باشیم.
وی ادامه داد: به صورت خاص راجع به رشته ریاضی، با توجه به بیانات مقام معظم رهبری که می فرمایند:”آماری که به من دادهاند نشان میدهد که مثلاً حدود پنجاه درصد داوطلبان کنکور رشته ریاضی کاهش پیدا کرده است. این برای آینده کشور خطرناک است. ما این رشتههای مهمّ علوم پایه را به خصوص مثل ریاضی را یا فیزیک را برای آینده لازم داریم. ” در این راستا دانشکده علوم ریاضی درخواست نموده است که برای جذب دانشجویان مستعد وتوانمند در دورههای کارشناسی ارشد ودکتری ، تشویق های مالی مناسبی در نظر گرفته شود.
به گزارش روابط عمومی و ارتباطات دانشگاه تربیت مدرس، وی در پایان از رییس و هیات رییسه دانشگاه برای پرداخت تمامی بدهیهای دانشگاه و معوقات اعضای هیات علمی و کارمندان تقدیر وتشکر کرد و تدوین چارت تشکیلاتی جدید دانشگاه را نیز در راستای استقلال علمی، مالی و هویتی دانشکده بسیار مفید و موثر قلمداد کرد.
انتهای پیام