سفارش رپورتاژ آگهی: 09128237336

اختراع و ثبت جهانی نمای هوشمند گرمایش و سرمایش ساختمان به همت محقق ایرانی

مخترع کشورمان موفق به اختراع نمای هوشمند کلکتور تابشی تامین سرمایش و گرمایش ساختمان و ثبت جهانی آن شد.

به گزارش پایگاه خبری موفقیت شناسی به نقل از ایرنا، به طور حتم یکی از مسایل و چالش‌های دهه‌های اخیر بسیاری از کشورهای دنیا، بحران و چالش چگونگی تامین انرژی مصرفی است.

نابودی و رو به زوال بودن برخی از منابع طبیعی و سوخت‌های فسیلی، افزایش بی رویه جمعیت و سرعت ساخت و ساز و پدیده‌های گلخانه ای که پیامد آن اتلاف انرژی و آلودگی زیست محیطی بوده است، بسیاری از دانشمندان و محققان حوزه انرژی را به سمت تامین انرژی از منابع تجدیدپذیر و بهره‌مندی هرچه بیشتر از انرژی‌های پاک سوق داده است.

استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر و پاک از جمله انرژی خورشیدی، بادی، زمین گرمایی، زیست توده و انرژی برق آبی می‌تواند از یک سو کاهش وابستگی به منابع فسیلی و کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای و معضلات زیست محیطی را به دنبال داشته و از سویی دیگر به دلیل در دسترس بودن و هزینه بسیار پایین یک جایگزین بسیار طلایی برای سوخت‌های فسیلی باشد. صد البته و خوشبختانه ایران نیز به جهت موقعیت جفرافیایی از ظرفیت‌های متعدد و مناسبی در حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر برخوردار است.

ابداع نمای هوشمند ساختمان برای اولین بار در دنیا توسط مخترع ایرانی

بر همین اساس و به همت یکی از محققان نخبه کشورمان برای نخستین بار در جهان نمای هوشمند کلکتور تابشی تامین سرمایش و گرمایش ساختمان (Smart Facade With Radiant Cooling and Heating Collector) ابداع و به ثبت جهانی رسیده است.

سلمان غضنفری متولد سال ۱۳۴۷ شهر تبریز دارای مدرک کارشناسی مکانیک حرارت و سیالات، کارشناسی ارشد مهندسی انرژی و درجه دکتری مکانیک است و در طول سال‌های گذشته در زمینه کاربرد انرژی های نو و تجدیدپذیر، بهینه‌سازی مصرف انرژی و سیستم های تبرید تحقیقات و مطالعات ارزشمندی داشته است.

این مبتکر کشورمان با بیان اینکه، در زمینه گرمایش و سرمایش دارای دو اختراع است که در سال ۱۳۸۷ در سازمان مالکیت معنوی کشور به ثبت رسیده است افزود: همچنین دارای چهار اختراع تحت داوری در سازمان مالکیت معنوی کشور هستم.

غضنفری در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا با بیان اینکه، در سال ۱۳۹۹ اختراعی بین‌المللی تحت عنوان نمای هوشمند نورگذر با کلکتور خورشیدی را ثبت کرده تصریح کرد: با ادامه تحقیقات و با تلاش‌های بی وقفه، در سال ۱۴۰۱ یا ۲۰۲۲ اختراع حاضر را با عنوان نمای هوشمند با کلکتور تابشی سرمایش و گرمایش که بسیار کامل تر و جامع تر از نمای نورگذر را در سازمان مالکیت معنوی بین‌المللی به ثبت رساندم و این اختراع اخیرا و در ماه نوامبر ۲۰۲۳ توسط سازمان مالکیت معنوی جهانی منتشر شد.

وی ادامه داد: البته اختراع دیگری را امسال در سازمان جهانی ثبت کرده‌ام که به عنوان اختراعی بسیار جالب و کامل در آینده نزدیک اطلاع‌رسانی خواهم کرد.

ویژگی اختراع نمای هوشمند تامین کننده گرما و سرما ساختمان

مخترع کشورمان در خصوص ویژگی نوآوری نمای هوشمند با کلکتور تابشی سرمایش و گرمایش ساختمان گفت: این اختراع امکان نصب در نمای ساختمان ها به صورت گوناگون اعم از نمای سنگی کامپوزیتی، آلومینیومی، شیشه‌ای، بتونی و با هر شکل و فرم دیگر را دارد.

غضنفری افزود: این نوآوری همچنین قابل استفاده در نمای دیوارها و سقف ساختمانی در هر نوع شرایط آب و هوایی، جغرافیایی و اقلیمی است.

وی می گوید: این اختراع علاوه بر پوشش سطوح دیوارها و سقف ساختمان‌ها و زیبایی بصری و جلوه ساختمان‌ها، بصورت هوشمند به‌عنوان یک کلکتور حرارتی، در اثر تبادل حرارت به روش تشعشع با آسمان، تولید سرما کرده و همچنین بعنوان یک کلکتور خورشیدی با جذب انرژی خورشیدی تولید حرارت می کند.

وی در توضیح بیشتری افزود: این محصول فناورانه ضمن دارابودن سیستم کنترل هوشمند و قابل برنامه ریزی می تواند به عنوان یک کلکتور تابشی سرمایش و گرمایش هوشمند، انرژی اشعه های مستقیم، پخش شده و بازتابشی خورشیدی را جذب و به حرارت تبدیل کند و با بهره گیری از تبادل حرارت به روش تشعشع با آسمان، حرارت را از دست داده و سرمایش حاصل را به مخزن ذخیره سرمایش منتقل کند.

غضنفری گفت: در این اختراع، نما دارای کنترل هوشمند بوده و می تواند با بهترین وضعیت و با شرایط دلخواه دمای سطوح جدارهای بیرونی ساختمان را در درجه حرارت مورد نظر ثابت نگه دارد و از اتلاف حرارتی آن جلوگیری کند. ضمن اینکه، گرمایش و سرمایش تولیدی با این اختراع قابل ذخیره سازی جهت استفاده در شرایط و زمان دلخواه است.

وی افزود: همچنین به جهت استفاده از پوشش‌هایی از مواد مختلف اعم از الیاف‌های پالستیکی و رزین ها، انواع رنگ‌ها، پودرها و ذرات نانو، انواع پوشش‌های الکتروکرومیک یا ترموکرومیک، نمای ساختمان یا دیوار در ساعات مختلف شبانه روز بصورت هوشمند در دماهای مختلف تغییر رنگ و خاصیت می‌دهد.

کاربردهای صنعتی اختراع
این محقق نخبه کشورمان در ادامه با اشاره به کاربردهای صنعتی این اختراع گفت: از این نوآوری می توان در ساختمان‌های مسکونی، عمومی، اداری و تجاری اعم از منازل، ادارات جهت تهویه مطبوع و تامین آبگرم مصرفی بهره‌گیری کرد.

غضنفری افزود: در ساختمان‌های تجاری و فروشگاه های چندمنظوره و بیمارستان‌ها جهت تهویه مطبوع و تامین آبگرم مصرفی و تامین سرمای مورد نیاز انبارها دارای کاربرد است.

وی ادامه داد: در کارخانجات مختلف نیز می‌توان از این فناوری برای تهویه گرمایش و سرمایش ساختمان یا فرآیندهای گوناگون در سردخانه‌ها جهت تامین بخشی از سرمایش مورد نیاز استفاده ‌کرد.

این مبتکر و محقق حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر همچنین افزود: کاربرد این اختراع، بهبود سطح رفاه و آسایش در ساختمان‌ها و کاهش میزان مصرف انرژی و هزینه‌های مربوطه در ساختمان‌ها و در نتیجه کاهش انتشار گازهای گلخانه ای و آلاینده را به دنبال خواهد داشت.

وی با اشاره به ثبت جهانی این اختراع، ناکید کرد: به طور حتم تجاری‌سازی و توسعه کاربرد هرچه بیشتر این نوآوری می‌تواند ارزش افزوده به سزایی در حوزه انرژی برای کشور به ارمغان آورد.

غضنفری همچنین از ابراز علاقه برخی شرکت‌های خارجی از جمله ترکیه، آذربایجان و کشورهای حاشیه خلیج فارس به منظور سرمایه‌گذاری در تجاری سازی این نوآوری خبر داد و افزود: موضوع و شرایط پیشنهادی آنها در حال بررسی است.
این مخترع کشورمان در ادامه، تجاری سازی این اختراع را نیازمند منابع مالی و همکاری سازمان‌های مرتبط دانست.

پایان پیام/

اگر به کارآفرینی علاقه‌مند هستید از این رسانه دیدن کنید
منبع
ایرنا

پایگاه خبری موفقیت شناسی

هدف ما امیدآفرینی در جامعه و ایجاد حس خوب و مثبت است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا