تصویب کلیات سند ملی هوش مصنوعی
دبیر ستاد علم، فناوری و نوآوری شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: کلیات سند ملی هوش مصنوعی با انجام برخی اصلاحات جزیی به اتفاق آرا تصویب و مقرر شد چشمانداز سند ۱۰ ساله تعیین شود و از آنجا که موضوع هوش مصنوعی سیال است، روزآمدسازی سند هر پنج سال یک بار انجام شود.
به گزارش پایگاه خبری موفقیت شناسی به نقل از ایرنا، جلسه ۱۹۰ شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
رجبعلی برزویی پس از جلسه ۱۹۰ شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی، در خصوص ارائه پیشنویس سند راهبردی هوش مصنوعی جمهوری اسلامی ایران گفت: در جلسه ۱۸۱ این شورا در خصوص ضرورتها و اهمیت تنظیم سند ملی هوش مصنوعی و تفاوت آن با سایر اسناد موجود در این حوزه و همچنین چالشهای پیشروی تدوین سند مطرح شد.
وی افزود: در جلسه ۱۸۵ نیز مرجع نهاییسازی و تصویب سند از میان دستگاههای ذیربط مورد بحث و بررسی قرار گرفت و حاصل آن ماده واحدهای شد که در جلسه ۸۹۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب و توسط رییسجمهور ابلاغ شد. بر این اساس مرجع تصویب سند پس از نهاییسازی توسط ستاد علم، فناوری و نوآوری دبیرخانه، شورای عالی انقلاب فرهنگی تعیین شد.
برزویی تصریح کرد: با عنایت به سابقه کار و بحثهای کارشناسی متعدد و مفصل صورت گرفته در جلسات مختلف، در این جلسه کلیات پیشنویس سند ملی هوش مصنوعی جمهوری اسلامی ایران مشتمل بر اصول و مبانی ارزشی، چشم انداز، اهداف، اولویتها، شاخصها، راهبردها، اقدامات ملی و تقسیم کار ملی دستگاههای اجرایی مطرح شد و نیز برخی اولویتهای سند مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی گفت: مقرر شد در جلسات آتی این شورا جزییات پیشنویس سند ملی هوش مصنوعی در جمهوری اسلامی ایران مورد بحث و بررسی قرار گیرد.
به گزارش ایرنا، رییس جمهور و رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی نهم دی ماه، مصوبه «نهاییسازی و تصویب سند ملی هوش مصنوعی جمهوری اسلامی ایران» را ابلاغ کرد که براساس آن ستاد علم و فناوری دبیرخانه شورا ماموریت یافت این سند را با همکاری وزارتخانه ها و دستگاه های اجرایی ذینفع و با استفاده ظرفیت دانشگاه ها و پژوهشگاه ها تدوین کند.
این ستاد مکلف است با همکاری معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری؛ مرکز ملی فضای مجازی؛ دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی؛ وزارتخانههای ارتباطات و فناوری اطلاعات، علوم، تحقیقات و فناوری؛ بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و فرهنگ و ارشاد اسلامی؛ فرهنگستان علوم؛ شورای راهبردی علم، فناوری و نوآوری دفاعی و امنیتی؛ شورای عالی حوزه های علمیه و سایر دستگاه های اجرایی ذینفع و با استفاده از ظرفیت دانشگاهها، پژوهشگاهها و نمایندگان بخش خصوصی بر پایه بنیانهای نظری دینی، فلسفی، فقهی، اخلاقی و فرهنگی و با نظرداشت پیامدهای آن در ابعاد مختلف؛ «سند ملی هوش مصنوعی جمهوری اسلامی ایران» را مشتمل بر؛ اصول و مبانی ارزشی، چشمانداز، اهداف، اولویتها، شاخصها، راهبردها و اقدامات ملی مورد نیاز و تقسیم کار ملی دستگاههای اجرایی برای اجراییسازی سند به منظور تنظیم مناسبات ارکان مختلف حاکمیت و بخش خصوصی در مسیر پیشرفت و تعالی همهجانبه کشور، تدوین و برای تصویب به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه کند.