الزام شهرداری تهران به رعایت شاخص‌های سلامت، ایمنی و محیط‌زیست

مرکز مشاوره و خدمات کارآفرینی چترا

به گزارش پایگاه خبری موفقیت‌شناسی، حامد مظاهریان در اختتامیه نخستین جشنواره نشان تعالی HSE (سلامت، ایمنی و محیط زیست) شهرداری تهران با اشاره به تجربه مشترک با دانشگاه تهران اظهار داشت: اینکه شهرداری تهران به عنوان بزرگترین سازمان اجرایی پایتخت، سنجش تعالی HSE خود را به یک نهاد بیرونی مستقل (دانشگاه تهران) واگذار می‌کند؛ نشانگر این امر است که شهرداری بر پیگیری دستاوردهای این تجربه مشترک تاکید دارد.

وی چهره نمایی واقعی از نحوه اجرا و رعایت شاخص‌های HSE در مجموعه شرکت‌ها، سازمان‌ها و مناطق شهرداری تهران را مرحله نخست این طرح دانست و افزود: در گام بعدی باید مسیر روشنی را برای تعالی تمام بخش‌ها مشخص کنیم و همواره این راه پایان ناپذیر را با بهره گیری از تجارب هر ساله و درس آموزی مرتب از آن، پیش ببریم.

مظاهریان کاهش و کنترل خسارات و پایداری و تداوم کسب و کار را دو هدف اصلی نظام مدیریت در HSE برشمرد و گفت: مدیریت ریسک و مدیریت دارایی‌های فیزیکی مبناهای اصلی برای کاهش و کنترل خسارات محسوب می‌شوند. در واقع توجه به HSE نه تنها یک مسئولیت اجتماعی برای مدیران در هر سازمان از جمله شهرداری تهران به شمار می‌رود؛ بلکه باید به عنوان یک اقدام اقتصادی نیز مدنظر قرار گیرد که با رعایت آن هزینه‌های مادی و اجتماعی کاهش خواهد یافت.

معاون شهردار تهران تاکید کرد: در یک نظام ساختاریافته کشوری، هر گونه حادثه و رویدادی که با نقض قوانین و مقررات رخ دهد بدون شک برای آن مجموعه جریمه و تبعات منفی اقتصادی به همراه دارد.

وی هر گونه نگاه فانتزی به مقوله HSE را مردود دانست و افزود: باید بتوانیم هر اقدام صورت گرفته را با شاخص‌های آن فعالیت بسنجیم و مهمترین شاخص ما در رعایت HSE «تعداد وقوع حادثه» است و باید به نحوی رعایت نکات سلامت، ایمنی و محیط زیست را سرلوحه کار قرار دهیم که فرهنگ سازی گسترده حادث شود.

مظاهریان با تاکید بر ضرورت اجرای HSE در سازمان شهرداری تهران، خاطرنشان کرد: با اتمام این جشنواره، نگاه ترجیحی به استقرار شاخص‌های سلامت، ایمنی و محیط زیست جای خود را به ضرورت می‌دهد و اکنون باید به مرحله الزام وارد شویم. از این پس این مقوله باید در ارزیابی‌های شهرداری تهران لحاظ شود و در قالب یک برنامه دائمی و تداوم یافته، در مسیر رو به جلو حرکت کنیم.

سرپرست معاونت توسعه منابع انسانی شهرداری تهران تصریح کرد: هر بار که حادثه‌ای ناشی از عدم توجه به HSE در شهر اتفاق می‌افتد؛ سازمان کاری شهرداری تهران را برای مدت زمان قابل توجهی تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. به عنوان نمونه برق گرفتگی در یک پارک یا وقوع حوادثی که جان افراد را به خطر می‌اندازد فقط محدود به آن مجموعه نیست بلکه هرگونه حادثه در گوشه‌ای از شهرداری یا کلان شهر تهران، کل مجموعه شهرداری را تحت تاثیر قرار می‌دهد. بنابراین توجه به فرایندهای کنترل حوادث و کاهش خسارات ناشی از آن بسیار مهم به نظر می‌رسد.

وی تعداد حوادث و رویدادها را به راحتی قابل سنجش و ارزیابی دانست و افزود: معمولاً در حیطه مباحث نظری، مقصر هر حادثه‌ای -حتی حوادث غیرمنتظره- نیروی انسانی تلقی می‌شود که به نوعی ناشی از ضعف انسان‌ها در عدم بکارگیری دانش برای پیش بینی حوادث و بکارگیری راهکارهای پیشگیری یا توقف آن حادثه است. بنابراین بخش عمده آن به رفتار سازمانی افراد باز می‌گردد که برای رعایت نکات ایمنی چه میزان آموزش دیده باشند و با قوانین و مقررات آشنا باشند.

مظاهریان باور شهرداری تهران به مقوله HSE و الزام مجموعه خود به رعایت شاخص‌های آن را قابل توجه عنوان کرد و گفت: برخی مناطق و سازمان‌ها و شرکت‌ها در این زمینه موفقیت‌هایی داشته‌اند اما امروز با حضور حدود ۵۰ نفر از مدیران شهرداری و افراد مرتبط با این حوزه و چهره نمایی از وضعیت رعایت HSE نشان می‌دهد که سازمان شهرداری تهران با وجود افت و خیزهای موجود در رعایت این شاخص‌ها، متعهد و تلاشگر است.

معاون برنامه‌ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران اظهار امیدواری کرد که با ارتقای شاخص‌های سلامت، ایمنی و محیط زیست توسط خانواده بزرگ شهرداری تهران، بتوانیم شهری پایدارتر و سازمانی دوستدار طبیعت و البته ایمن تر داشته باشیم.

فعالیت‌های HSE را نمی‌توان در یک سامانه یا اداره‌کل محدود کرد

در این مراسم حمید چوبینه دبیر شورای عالی HSE نیز با بیان اینکه اهمیت ایمنی و محیط زیست در زندگی انسان قدمتی به تاریخ کهن بشر دارد، گفت: پناه بردن انسان اولیه به غار و جابجایی بین غارها نمونه‌ای از توجه بشر به ایمنی بیشتر و محیط زیست مناسب‌تر است. اما ما دیگر غار جدید نداریم که به آنجا برویم اما باید محیطمان را بر اساس شرایط جدید، ایمن شاداب و قابل سکونت برای همه نگه داریم تا تهران شهری برای همه باشد.

مدیرعامل شرکت شهر سالم با اشاره به تشکیل HSE بعد از انقلاب صنعتی در انگلیس گفت: HSE در ایران نخستین بار در وزارت نفت راه‌اندازی شد و در شهرداری تهران نیز عمری ۱۲ ساله دارد.

دبیر شورای عالی HSE ادامه داد: پیرو مصوبه شورای اسلامی سوم شهر تهران در سال ۱۳۹۲ شورای عالی HSE شهرداری تهران به ریاست شهردار تهران و دبیری مدیرعامل شرکت شهر سالم تشکیل و سامانه HSE شهرداری تهران در این شرکت راه‌اندازی شد.

وی با اشاره اینکه HSE با «جامعه ایمن» گره خورده است، گفت: سیر بودجه‌ریزی برای سامانه HSE از ابتدا تا کنون روند نزولی داشته؛ به طوری که برای سال ۱۳۹۸ شورای محترم شهر تهران برای این مهم هزینه‌ای در نظر نگرفته است و با استفاده از بودجه شرکت شهر سالم و با همت کارشناسان سامانه و به مدد کارشناسان مناطق، فعالیت‌های مثبتی در سال جاری صورت گرفته است. امیدواریم برای سال‌های آتی مشکل بودجه برای این مسئله برطرف شود.

مدیرعامل شرکت شهر سالم یادآور شد: برای مشخص شدن ارزش کار HSE، لازم است به نقاط سفید نقشه و حوادث زیادی که از آن پیشگیری شده، توجه شود. به طوری که با توجه به خدمات گسترده شهرداری در شهری چون تهران، حوادث از بسیاری از شهرهای کوچک و دورافتاده نیز کمتر بوده است.

وی افزود: با توجه به مسیل‌ها و دره‌هایی که در تهران وجود دارد، در سیل سال گذشته که برخی از استان‌های کشور را با فجایعی روبرو کرد، با تدبیر شهردار محترم، با کار کارشناسانه شهرداران مناطق تهران و با دانش و مدیریتی که حوزه HSE ارائه کرد، حوادث تلخی که می‌توانست جان شهروندان عزیز را تهدید کند، در پایتخت اتفاق نیفتاد.
چوبینه خاطرنشان کرد: متأسفانه حوادثی هم به وجود آمد که من از همکارانم خواستم تا درس‌آموخته‌های آن را تنظیم و منتشر کنند تا از تکرار آنها جلوگیری شود.

دبیر شورای عالی HSE شهرداری تهران با تأکید بر لزوم استقرار HSE در کلیه سازمان‌های شهرداری گفت: ما در این مدت، کمیته‌های متعددی با حضور اساتید مجرب حوزه HSE تشکیل دادیم و دوره‌های آموزشی زیادی را چه به صورت حضوری و چه در ماه‌های اخیر به صورت مجازی برای کارشناسان مناطق برگزار کردیم.

وی با بیان اینکه باید شهروندان در شهر احساس امنیت کنند، تاکید کرد: HSE را نمی‌توان در یک سامانه و حتی اداره‌کل محدود کرد. کار در این حوزه به همکاری کل مجموعه شهرداری نیاز دارد و لازم است بالاترین مقام در هر منطقه مسئول HSE آن منطقه باشد.

آیین اختتامیه سومین جشنواره سراسری نشان تعالی HSE با حضور حناچی شهردار تهران، مظاهریان معاون برنامه‌ریزی و سرپرست معاونت توسعه منابع انسانی شهرداری تهران، صدراعظم نوری رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر، چوبینه دبیر شورای عالی HSE و شهرداران مناطق و رؤسای سازمان‌ها و شرکت‌های زیرمجموعه شهرداری تهران به همت شرکت شهر سالم برگزار شد.

در پایان این مراسم از مناطق ۱، ۱۱، ۲۲، ۱۴، ۱۳ و سازمان‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات، بوستان‌ها و فضای سبز، مدیریت پسماند که حائز بهترین عملکرد در حوزه HSE بودند تقدیر به عمل آمد. همچنین شرکت‌های نوسازی عباس آباد، اتوبوسرانی، خودرو سرویس شهر و شرکت خدمات اداری شهر نیز حائز تقدیر شناخته شدند.

در بخش دیگر تقدیرها نیز در موضوع نشان تعالی نیز مناطق ۴، ۱۶، ۳، ۵، ۸ با کسب تقدیرنامه در این حوزه ستاره دار شدند و به سایر مناطق نیز گواهینامه تعهد به HSE تعلق گرفت.

اگر به کارآفرینی علاقه‌مند هستید از این رسانه دیدن کنید

پایگاه خبری موفقیت شناسی

هدف ما امیدآفرینی در جامعه و ایجاد حس خوب و مثبت است

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا