صمد نژاد ابراهیمی: تعداد ۱۶۰ نشریه ایرانی در پایگاههای بینالمللی نمایه شده است
مدیرکل سیاستگذاری و برنامهریزی امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: یکی از سیاستهای ما بینالمللی کردن نشریات علمی است تا مطالب نشریات داخلی در سطح دنیا دیده شود. در حال حاضر ۱۶۰ نشریه در پایگاه بینالمللی نمایه شده است.
به گزارش پایگاه خبری موفقیت شناسی به نقل از ایسنا، صمد نژاد ابراهیمی، مدیر کل سیاستگذاری و برنامهریزی امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درباره استفاده از پژوهشهای حوزه علوم انسانی در حل مسائل کشور در گفت: علوم انسانی بخش تاثیرگذار در بخش پژوهش و کیفیت زندگی است. فرهنگ، تمدن و نوع رفتار افراد به علم انسانی مربوط است. به صورت کلی استراتژیک حرکت ما را تعیین می کند. استفاده از علوم انسانی در حل مسائل کشور درصد پایینی دارد؛ اما در حوزه استراتژیک، علم و فناوری و خط مشی و حکمرانی متخصصان خوبی درکشور داریم که نتایج آن را در آینده شاهد خواهیم بود.
وی افزود: از علوم انسانی خیلی اوقات درست حمایت نشده یا مسیر به درستی ترسیم نشده است. علوم انسانی در برخی از حوزهها با مشکلات جدی مواجه است. خیلی از افراد به دلیل عدم تصور از مشاغل مربوط به فلسفه ادبیات و جامعه شناسی تمایل به تحصیل در مقطع کارشناسی ندارند. برای این موضوع از سطح وزارت آموزش و پرورش تا وزارت علوم باید فرهنگسازی شود.
نژاد ابراهیمی درباره افزایش پژوهانه اعضای هیات علمی نیز گفت: در برنامه هفتم توسعه، بندی به نام آیین نامه جامع پژوهانه وجود دارد که در آن پژوهانه اعضای هیات علمی افزایش یافته است با ابلاغ این برنامه این آییننامه اجرا می شود.
وی در بخش دیگر از سخنان خود به نشریات علمی پرداخت و گفت: چاپ مقالات در سطح بینالملل مشروط به پرداخت هزینه است و این موضوع برای ما سخت شده است. به همین دلیل، می خواهیم از پتانسیل نشریات داخلی استفاده کنیم. در حال حاضر تعداد ۱۶۰۰ نشریه وجود دارد که در کمیسیون نشریات وزارت علوم به آن ها اعتبار داده می شود.
مدیر کل سیاستگذاری و برنامهریزی امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: یکی از سیاستهای ما بینالمللی کردن این نشریات است تا مطالب نشریات داخلی در سطح دنیا دیده شود. در حال حاضر ۱۶۰ نشریه در پایگاه بینالمللی نمایه شده است. از این تعداد، ۳۳ نشریه در حوزه علوم انسانی است که به مسائل فرهنگی و تمدنی کشور مربوط می شود. با بینالمللی شدن این نشریات، مقالات ایرانی در دنیا همدیده خواهند شد.
پایان پیام/