برای سفارش تبلیغات بنری در موفقیت‌شناسی به «تریبون» مراجعه کنید

خانه روزنامه‌نگاران افتتاح شد

در راستای توسعه و تقویت تعاملات رسانه‌ای، خانه روزنامه‌نگاران شهر به عنوان یک فضای تخصصی برای خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای در نظر گرفته شده است. این مرکز در خانه تاریخی نراقی، یکی از بناهای تاریخی و فرهنگی با قدمت حدود 100 سال، امروز به بهره‌برداری رسید.

به گزارش پایگاه خبری موفقیت شناسی، مراسم افتتاحیه خانه روزنامه‌نگاران شهر، امروز ۸ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ در یک هوای بارانی با حضور پیشکسوتان روزنامه‌نگاری و مدیران رسانه‌ها در خیابان شریعتی سه‌راه طالقانی نبش کوچه نراقی برگزار شد.

در این مراسم مهدی عرفاتی سرپرست خانه روزنامه نگاران ایران گفت: همیشه یکی از دغدغه‌های روزنامه نگاران این بود که آنها با وجود تلاش‌هایی که برای پوشش رویدادها دارند خودشان از داشتن محلی که برای آنها حس هم افزایی به همراه داشته باشد محروم هستند. اهالی رسانه از این موهبت بی بهره بودند تا اینکه سال گذشته ایده خانه روزنامه نگاران مطرح و با اشتیاق پذیرفته شد. بنا داریم این خانه را محیطی فراهم کنیم که اهالی رسانه احساس مالکیت نسبت به این محیط داشته باشند. ما قرار است خدمت گذار آنها باشیم. همچنین ما با تشکل‌های صنفی روزنامه نگاری رفیق هستیم نه رقیب.

عبدالمطهر محمدخانی سخنگوی شهرداری تهران در این مراسم گفت: در دو دهه اخیر مجموعه شهرداری تهران خانه‌های متعددی را در شهر مرمت کرد و در اختیار شهروندان قرار داد. شاید خانه‌ای با کاربری محفل روزنامه نگاران خالی بود. برای اهالی رسانه این فرصت فراهم شد. تا اینجا شهرداری پای کار آمد و از اینجا به بعد دست اهالی رسانه است که چراغ این خانه را روشن نگه دارند. اینجا خانه همه مستندسازان و عکاسان و خبرنگاران بدون هیچ گرایش سیاسی خواهد بود.

خانه نراقی که به عنوان یک اثر معماری ارزشمند در قلب شهر قرار دارد، به دلیل ویژگی‌های خاص خود، بستر مناسبی برای ایجاد فضایی مطلوب برای فعالیت‌های رسانه‌ای خواهد بود.

این خانه تاریخی با معماری اصیل ایرانی و استفاده از مواد و مصالح بومی، نه تنها یادآور تاریخ و فرهنگ غنی ایران است، بلکه به عنوان یک مرکز مدرن برای رسانه‌ها نیز به کار خواهد رفت.

هدف از راه‌اندازی خانه روزنامه‌نگاران شهر، ایجاد یک فضای منحصربه‌فرد برای تقویت ارتباط میان خبرنگاران، مدیران رسانه‌ها و مخاطبان است.

این مرکز علاوه بر ارائه امکانات رفاهی و اداری برای خبرنگاران، برنامه‌هایی چون کارگاه‌های آموزشی، نشست‌های تخصصی و فرصت‌های همکاری میان رسانه‌ها را نیز در دستور کار خود خواهد داشت. طراحی داخلی خانه به گونه‌ای است که ضمن حفظ ویژگی‌های تاریخی، نیازهای روز خبرنگاران را نیز پوشش می‌دهد.

«مهدی عرفاتی» سرپرست خانه روزنامه‌نگاران شهر تهران در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم، درباره ضرورت راه‌اندازی این فضا برای خبرنگاران، اظهار کرد: همه اقشار و اصناف حوزه فرهنگ و هنر، صاحب یک خانه به معنای فضایی برای دور هم جمع شدن اعضای آن صنف هستند مانند خانه سینما، خانه تئاتر و خانه موسیقی که اعضای آن می‌توانند مسائل و موضوعات مورد نظرشان را در آن طرح کنند؛ این در حالی است که اهالی رسانه که بار پوشش رسانه‌ای همه حوزه‌ها را به دوش می‌کشند، از داشتن چنین فضایی محروم بودند. این موضوع یک دغدغه جمعی برای اهالی رسانه بود و همواره انتظار داشتند فضایی به این شکل برایشان فراهم شود.

عرفاتی تصریح کرد: بر همین اساس، مرکز ارتباطات شهرداری تهران که محل اتصال شهرداری با رسانه‌هاست، به این نتیجه رسید که فضایی برای اهالی رسانه اختصاص یابد؛ بنابراین سال گذشته این موضوع مطرح و انتخاب فضایی مناسب در دستور کار قرار گرفت که خانه فعلی از میان چند گزینه انتخاب شد.

وی با اشاره به اینکه فضای انتخاب شده برای راه‌اندازی خانه روزنامه‌نگاران، یک خانه قدیمی با حدود 90 سال قدمت است که متعلق به یک پزشک در دوران پهلوی اول بود و شهرداری آن را تملک کرد، افزود: در بازسازی این خانه سعی شد هویت تاریخی آن حفظ شود و در عین حال از مصالح و لوازم مدرن استفاده شود که نمایانگر تلفیق فضای سنتی و مدرن است.

سرپرست خانه روزنامه‌نگاران شهر تهران گفت: برای انتخاب نام این فضا عمداً از عنوان «خانه» استفاده کردیم و وجه تمایز این خانه با سایر تشکل‌هایی که در این حوزه فعال هستند، در مفهوم «خانه» است. خانه محل قرار، مهر و محبت، رفاقت و بررسی مشکلات است که در فضایی دلنشین رخ می‌دهد؛ خانه روزنامه‌نگاران نیز قرار است خانه برای همه افرادی باشد که کار رسانه‌ای انجام می‌دهند و فارغ از هر گرایش و سلیقه‌ای می‌توانند دور هم جمع شوند.

خانه روزنامه‌نگاران شهر واقع در تقاطع خیابان‌های طالقانی و شریعتی، به مساحت یک هزار و 100 مترمربع و زیربنای 950 مترمربع و 600 مترمربع محوطه‌سازی در بخش‌هایی شامل زیرزمین، همکف، طبقه اول و نیم‌طبقه دوم و فضای روف‌گاردن بازسازی شده و پذیرای روزنامه‌نگاران و فعالان رسانه است و امروز با حضور «علیرضا زاکانی» شهردار تهران به بهره‌برداری می‌رسد.

این خانه می‌تواند به عنوان یک الگویی موفق در تعامل میان رسانه‌ها و جامعه شناخته شود و همچنین ارزش تاریخی و فرهنگی این بنا را در کنار کاربرد‌های جدید آن حفظ کند.

انتهای پیام/

برای سفارش تبلیغات بنری در موفقیت‌شناسی به «تریبون» مراجعه کنید
منبع
مهرتسنیم

پایگاه خبری موفقیت شناسی

هدف ما امیدآفرینی در جامعه و ایجاد حس خوب و مثبت است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا