آغاز عصر نوین دانشنامه‌نگاری در مرکز دائرة‌المعارف بزرگ اسلامی

رئیس مرکز دائرة‌المعارف بزرگ اسلامی از آغاز اصلاحات تازه دانشنامه‌نگاری خبر داد و گفت: رویکرد پژوهشی جدیدی را در آغاز دهه پنجم فعالیت این موسسه در پیش گرفته‌ایم که اگرچه روش الفبایی حفظ، اما مداخل و عناوین از حیث تعداد کلمات و با تسامح بررسی مجدد خواهند شد.

به گزارش پایگاه خبری موفقیت شناسی؛ وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با حضور در نشست شورای عالی علمی مرکز دائرة‌المعارف بزرگ اسلامی، با رئیس و اعضای آن دیدار کرد.

در آغاز این جلسه، کاظم موسوی بجنوردی رئیس مرکز دائرة‌المعارف بزرگ اسلامی به ایراد سخن پرداخت و از آغاز اصلاحات تازه دانشنامه‌نگاری خبر داد: رویکرد پژوهشی جدیدی را در آغاز دهه پنجم فعالیت این موسسه در پیش گرفته‌ایم و در پی تحقق آن هستیم که اگرچه روش الفبایی حفظ، اما مداخل و عناوین از حیث تعداد کلمات و با تسامح بررسی مجدد خواهند شد.

او تاکید کرد: به این دلیل که ابزار تحقیق تغییر کرده است، باید سازمان علمی‌مان را چابک‌تر کنیم و خود را با پیشرفت‌های دیجیتال تطبیق دهیم که برای نیل به این هدف کمیسیونی جهت مطالعه و بررسی عمیق‌‎تر تشکیل خواهد شد و با هم‌‎فکری همه استادان و اعضای شورا پیش خواهیم رفت.

دانشگاه نهادی برای جامعه‌پذیری و حل مسئله است

حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این نشست اظهار کرد: با سختی مقاله‌نویسی در دائرةالمعارف غریبه نیستم و می‌دانم که مستلزم اشراف همه‌جانبه است؛ درحالی‌که برای مقالۀ علمی پژوهشی در همان موضوع تتبع می‌شود اما در دائرةالمعارف باید اشراف کامل به موضوع داشت.

او افزود: سعی کردیم انتخاب رؤسای دانشگاه‌ها را مشارکتی کنیم اما با این ایده مخالفت شد و به‌سراغ استمزاج رفتیم بااین‌حال رئیس دانشکده‌ها و گروه‌ها و هیات ممیزه‌ها را الزام کردیم انتخابی باشند و نیز الزام کردم حتی در هیات ممیزه‌های دانشکده‌های فنی حتما یک نفر از علوم انسانی حضور داشته باشد. هم‌چنین در تلاش هستیم هیات ممیزه علوم انسانی و اجتماعی و هنر از هیات ممیزه مهندسی جدا شود.

سیمایی صراف اضافه کرد: از چالش‌هایی که داریم یکی این است که ماهیت دانشگاه و انتظار از آن چیست. زمانی دانشگاه کاری به حل مسئله نداشت یا فقط مسائل را فنی حل می‌کرد که در این صورت تاریخ و فلسفه و ادبیات بی‌معنا می‌شد. من می‌دانم همین‌ علوم انسانی زیربنای توسعه است اما گویی وظیفه دانشگاه را صرفا فناوری تعریف می‌کنند. دانشگاه نهادی فرهنگی و جایی برای تربیت و فرهیختگی و جامعه‌پذیری و حل مسئله است؛ محلی برای تدوین منشور حقوق بشر نه صرفاً ساخت هواپیما.

وزیر علوم ادامه داد: تحریم‌ها باعث افزایش مهاجرت، توقف فرصت مطالعاتی و بورسیه، تضعیف زیرساخت و آزمایشگاه و به تبع آن افزایش سنوات دانشجویان شده است که می‌کوشیم از این موانع عبور کنیم.

امیدوار روزهای خیر و خوشی برای ایران هستم

بخش‌ دیگر این برنامه جشن نودمین زادروز محمد مجتهدشبستری، مشاور عالی بخش کلام و فرق و عضو شورای عالی علمی مرکز دائرة‌المعارف بزرگ اسلامی بود.

او پس از آن‌که شمع ۹۰ سالگی‌ خود را خاموش کرد، گفت: تحقق اجتماع کامل شورای عالی علمی مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی اتفاق مسرت‌بخشی است.

او افزود: الفتم با مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی بسیار طولانی است. من و بجنوردی هر دو نماینده مجلس اول شورای اسلامی بودیم. او روزی گفت می‌خواهم موسسه‌ای برای دانشنامه‌نگاری تاسیس کنم. استبعاد(بعید شمردن) کردم زیرا در آن حال‌وهوا همه دنبال مسائل دیگری بودند و به ایشان گفتم برای این کار زیرساخت ویژه‌ای باید باشد. مدتی گذشت تا به همین جلسه شورای عالی علمی دعوت شدم و ماندم و از آن تاریخ چهل سال گذشته است. امروز هم خوشبختم که تجدید دیدار شد.
مجتهدشبستری در پایان گفت: امیدوار روزهای خیر و خوشی برای ایران هستم و نسبت به گرفتاری‌هایی که دشمنان برایمان ایجاد کرده‌اند آرزوی رهایی دارم. از پروردگار مسئلت می‌کنم هرگاه دوباره جمع شدیم و گرد آمدیم، روزهای بهتری برای ایران و ایرانیان باشد.

هم‌چنین در این جلسه که ژاله آموزگار، غلام‌رضا اعوانی، احمد مسجدجامعی، روزبه زرّین‌کوب، علی بهرامیان، اسماعیل شمس، محمّد جعفری قنواتی، سیّدبابک فرزانه، محمّد دهقانی، مریم صادقی، فاطمه لاجوردی و یونس کرامتی به ایراد سخن پرداختند، حکم عضویّت حسین سیمایی صرّاف و محمّد دهقانی در شورای عالی علمی مرکز دائرةالمعارف بزرگ اسلامی به آنان اعطا شد.

انتهای پیام/

منبع
ایرنا

موسس و مدیرمسئول: دکتر محمدعلی نژادیان

پایگاه خبری موفقیت‌شناسی | هدف ما امیدآفرینی در جامعه و ایجاد حس خوب و مثبت است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا