سفارش رپورتاژ آگهی: 09128237336

پردیس تخصصی هنر در تهران ایجاد خواهد شد

رییس پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی در جلسه عقد تفاهم‌نامه همکاری میان این نهاد و جهاددانشگاهی هنر از تأسیس پردیس تخصصی هنر خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری موفقیت شناسی به نقل از آنا، تفاهم همکاری ما بین سازمان تجاری‌سازی فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان و شرکت توسعه الکترونیک دانش اترک (از شرکت‌های مستقر در پارک) با موضوع شتابدهنده حاکمیت دیجیتال و نئوبانک دانشگاهی و همچنین تفاهم‌نامه‌ای میان پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی و جهادانشگاهی هنر به منظور ایجاد پردیس تخصصی هنر  و حمایت از استارت‌آپ‌های حوزه فرهنگی با حضور  محمد حسین ایمانی خوشخو، رئیس پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی،  محمدصادق سبط الشیخ انصاری، معاون راهبری پارک‌ها و مراکز رشد سازمان تجاری سازی فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان جهاددانشگاهی،  مهدی باصولی رئیس دانشگاه علم و فرهنگ،الهام جبل زایجانی عنوان سرپرست جهاددانشگاهی واحد هنر و دیگر معاونان و مدیران مجموعه‌ها در پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی منعقد شد.

همچنین در این مراسم از پوستر اولین جشنواره و نمایشگاه صنایع فرهنگی و خلاق ایران، پوستر رویداد سینمایی در حوزه فیلمنامه نویسی و همچنین پوستر جشنواره طراحی تهران رونمایی شد.


 ابراهیم نبیونی، معاون فناوری پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی در این مراسم، گفت: این پارک سالانه از استارتاپ‌ها و شرکت‌هایی که در حوزه هنر فعال هستند، حمایت می‌کند. به تبع بر اساس نوع فعالیت‌هایی که رخ می‌دهد، نگاه بر این است که از این رویداد‌ها و استارت‌آپ‌ها حمایت‌هایی صورت بگیرد. امسال هم برحسب موضوع‌های پیشنهادی که از طرف شرکت‌ها به پارک ارائه شده است، برای برپایی این رویداد‌ها حمایت می‌کنیم.

وی افزود: امروز چهار فعالیت در دستور کار داریم. یکی از این فعالیت‌های پیرامون حوزه صنایع فرهنگی و موضوع هنر است. هنر یکی از موضوعات صنایع خلاق است از اینرو با هماهنگی سازمان ستفا تفاهم نامه‌ای بین مجموعه پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی و جهاددانشگاهی هنر در جهت حمایت از هنرمندان و صاحبان هنر و استارت‌اپ‌های حوزه هنر تفاهم‌نامه‌ای را منعقد می‌کنیم.

وی تصریح کرد: یک رویداد فیلم‌نامه نویسی نیز داریم که از شرکت‌های زیرمجموعه پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی با هماهنگی سازمان سینمایی وزارت ارشاد این رویداد را برگزار می‌کنند. در همین راستا یک ماه پیش جمعی از مسوولان سازمان سینمایی وزارت ارشاد از این پارک بازدید داشتند. در این بازدید تاکید شد؛ رویدادی در حوزه فیلم نامه نویسی در حوزه سینما داشته باشیم.

نبیونی یادآورشد: سومین موضوع مربوط به بحث طراحی و معماری است. در حال حاضر یکی از شرکت‌های پارک در حوزه طراحی و معماری، برنامه‌ای برای راه اندازی فستیوال و جشنواره‌ای در تهران پیرامون این موضوع دارد. اکنون چنین رویدادی تنها در بیست پایتخت دنیا انجام می‌شود که بیست و یکمین رویداد آن در پایتخت تهران برگزار خواهد شد.

معاون فناوری پارک خاطرنشان کرد: چهارمین موضوع نیز برگزاری نمایشگاه صنایع خلاق در حوزه صادراتی و تجاری سازی است. این نمایشگاه با همکاری جهاددانشگاهی هنر به منظور حمایت از استارت‌آپ‌های حوزه صنایع فرهنگی و هنر بهمن ماه امسال در سالن حجاب برگزار می‌شود.

حمایت از پردیس‌های پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی

محمدصادق سبط الشیخ انصاری، معاون راهبری پارک‌ها و مراکز رشد سازمان تجاری سازی فناوری و اقتصاد دانش بنیان جهاددانشگاهی  نیز در ادامه این نشست گفت: دکتر مسلمی نائینی، رئیس جهاددانشگاهی توجه ویژه‌ای به حوزه علوم انسانی و هنر دارند. دراین راستا سازمان ستفا نیز در رویکرد جدید خود توجه ویژه‌ای به این حوزه دارد.

وی افزود: تعداد متقاضیان خارج از جهاددانشگاهی برای ایجاد پردیس‌های پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی بسیار زیاد است، به عنوان مثال شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان خواستار ایجاد این پردیس است؛ بنابراین باید با توجه به گستره فرهنگی ایران در افق‌های بلندتر نیم نگاهی به بحث بین المللی ساختن پارک داشته باشیم، زیرا ما اشتراک فرهنگی زیادی با بسیاری از کشور‌ها داریم.

انصاری اظهارداشت: در حال حاضر از میان پارک‌های تخصصی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی، موفق‌ترین پارک محسوب می‌شود و سازمان ستفا از گسترش این پردیس‌ها حمایت می‌کند. همچنین باید به پارک صنایع فرهنگی در زمینه آموزش‌های تخصصی کوتاه مدت کمک کنیم. همچنین پیشنهاد‌هایی داریم که از ظرفیت‌های دانشجویی، اساتید و اعضای هیات علمی دانشگاه  علم و فرهنگ نیز بیشتر استفاده شود.

وی تصریح کرد: همچنین باید از ظرفیت بخش خصوصی در پردیس‌ها و ایجاد خانه‌های خلاق استفاده کنیم. نمایشگاه‌ها و رویداد‌های مشترک این دو نهاد باید گسترش پیدا کنند و طبق مکاتبه‌ای که با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری داشتیم در بحث مدیریت خانه‌های خلاق موافقت اولیه‌ای گرفته شده است که در این زمینه پارک می‌تواند کمک کند.

پارک صنایع فرهنگی می‌تواند از ظرفیت‌های دانشگاه علم و فرهنگ بهره‌مند شود

دکتر مهدی باصولی، رئیس دانشگاه علم و فرهنگ نیز در این نشست گفت:در این رویداد‌ها جایگاه دانشگاه علم و فرهنگ و دانشجویان تعریف شده است.

وی افزود: در حال حاضر از ۸۲۰۰ دانشجوی دانشگاه علم و فرهنگ، حدود ۲۴۰۰ نفر در حوزه علوم انسانی مشغول به تحصیل هستند و پارک صنایع فرهنگی در حوزه تخصصی هنر می‌تواند از ظرفیت‌های خوب دانشجویان این دانشگاه بهره‌مند شود.

وی افزود:ما می‌توانیم با تقویت این ارتباط خروجی موثری بین دانشگاه و پارک داشته باشیم.

گسترش پردیس‌های پارک صنایع فرهنگی در سطح ملی

محمد حسین ایمانی خوشخو، رئیس پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی نیز در این نشست گفت: جهاددانشگاهی از جمله نهاد‌هایی است که پس از انقلاب اسلامی توانست حدود ۴۳ سال دوام بیاورد. یکی از دلایل عمده این بقا، به روز بودن و دچار تکرار روزمرگی نشدن فعالیت‌های جهاددانشگاهی است. این نهاد در طول دوره‌های مختلف، با روی کار آمدن سیاست‌های مختلف همچنان به فعالیت خودش ادامه داده است. دکتر مسلمی نائینی، رئیس جهاددانشگاهی و معاونان وی با تفکر مدیریتی جدید، نگاه ویژه‌ای به پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی دارند.

وی افزود: این پارک دارای دو ویژگی است که آن را منحصر به فرد کرده است. یک، در گستره ملی فعالیت دارد. دو، موضوع فعالیت آن مربوط به صنایع فرهنگی است. بیش از چهار سال از فعالیت این پارک می‌گذرد و خوشبختانه پارک دچار روزمرگی نشده است. اگر دچار روزمرگی شود، شادابی و کارایی خودش را از دست می‌دهد. ما برای اینکه شادابی پارک را حفظ کنیم باید به سمت فعالیت‌های جدید سوق پیدا کنیم.

ایمانی خاطرنشان کرد: در این پارک دو سیاست عمده را دنبال می‌کنیم. ابتدا، توسعه پردیس هاست. هنر تنها متعلق به شهر تهران نیست در حالی که در بسیاری از نقاط ایران حتی در روستا‌ها هنرمندانی داریم که دیده نشده اند؛ از اینرو ضرورت دارد پردیس‌های این پارک را در سطح ملی گسترش دهیم. طبق برنامه ریزی‌های شده تا پایان امسال ۱۲ پردیس در کشور راه اندازی خواهد شد. دومین سیاست مجموعه پارک، در حوزه بین المللی است. در حال حاضر به صورت پراکنده و موردی صادرات این حوزه را دنبال می‌کنیم. همچنین در نظر داریم ظرفیت‌های صادراتی صنایع فرهنگی را در سطح بین المللی گسترش دهیم.

رییس پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی تاکید کرد: همچنین قصد داریم به زودی پردیس تخصصی هنر را با حمایت ستفا راه اندازی کنیم. همچنین در زمینه فیلمنامه نویسی مشکلاتی داریم، زیرا کیفیت فیلم‌های سینما افت پیدا کرده و فیلم نامه‌های خوبی نداریم. در این راستا طبق تفاهم نامه‌ای که چندی پیش با مسوولان سازمان سینمایی وزارت ارشاد منعقد کرده ایم، به دنبال ایجاد استارتاپ‌های فیلم نامه نویسی و ایجاد شهرک صنایع فرهنگی در پایتخت هستیم.

ایمانی اظهارداشت: پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی مولود دانشگاه علم و فرهنگ است از اینرو در نظر داریم در برنامه هایمان از اعضای هیات علمی و دانشجویان رشته معماری و هنر این پارک کمک بگیریم. از مهرماه با حضور دانشجویان نیز این دانشگاه هرماه دو استارتاپ دانشجویی در حوزه علوم انسانی و هنر برگزار خواهیم کرد. همچنین این دانشجویان می‌توانند در جایزه تعالی گردشگری نیز شرکت کنند. چنین رویداد‌هایی می‌تواند حلقه اتصالی میان فعالیت‌های دانشگاه علم و فرهنگ و پارک ملی علوم و فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی ایجاد کند.

استارت‌آپ‌های حوزه سینمایی کمتر مورد توجه قرار گرفته‌اند

دکتر چاوشیان، مدیر عامل شرکت vdps نیز در ادامه این نشست گفت: در کشور ما توجه کمی به استارتاپ‌های حوزه سینما می‌شود. در حال حاضر بیش از هزاران نویسنده خلاق و علاقمند وجود دارد که سالهاست در این حوزه فعالیت می‌کنند، مورد حمایت قرار نمی‌گیرند. دراین راستا یکی از جذاب‌ترین مورد توجه جوانان حوزه سینماست و شرکت ما قصد دارد در حوزه سینما و فیلم نامه نویسی، فعالیت استارتاپی و خلاقانه‌ای را آغاز کند.

وی افزود:طرح اولیه آماده است و پیگیر استارت‌آپ ویکند هستیم. بر اساس این ایده فراخوانی اعلام می‌کنیم تا صاحبان ایده، ایده‌های خودشان را به دبیرخانه ارسال کنند. در بررسی‌های اولیه ۱۰۰ ایده منتخب می‌شود ودر نهایت در یک رویداد سه روزه، ۲۰ گروه پنج نفره و منتور‌های آن‌ها معرفی و ایده هایشان اعلام می‌شود. در حقیقت ما با راه اندازی این رویداد به نویسندگان و فیلم نامه نویسان جوان برای تجاری سازی حرفه شان کمک می‌کنیم.

برای نخستین بار، جشنواره طراحی تهران برگزار می‌شود

در ادامه این نشست، مدیر اجرایی جشنواره طراحی تهران (شرکت بی تیک) نیز گفت: جشنواره طراحی و معماری برای نخستین بار است که در ایران برگزار می‌شود. اکنون در این حوزه چند چالش بزرگ در کشور داریم. اولین موضوع، میزان فارغ التحصیلان دانشگاهی رشته‌های مهندسی در کشور بیشتر از حوزه صنایع فرهنگی است و این مصداق بارز را می‌توان در صنعت خودروسازی نیز مشاهده کرد.

وی افزود: حوزه صنایع فرهنگی می‌تواند صنایعی مانند خودروسازی، معماری، کاشی و سرامیک، ساختمان سازی و مد و لباس  را متحول کند و خروجی و ارزآوری بسیار خوبی برای این صنایع به همراه داشته باشد.

وی تصریح کرد: ما باید بین صنعت و دانشگاه شبکه سازی انجام دهیم. این رویداد می‌تواند هم گرایی خوبی میان این دو مجموعه به وجود آورد. قرار است این رویداد در شش بخش رقابتی، نمایشگاهی، گفتگوها، بازار طراحی و آزمایشگاه مواد و مصالح انجام شود.

به گفته وی، ما می‌خواهیم برای اولین بار در کشور آزمایشگاه همکار را به چالش بکشانیم تا صنعت متوجه شود استاندارد‌های کارفرمایان در صنعت ساختمان و خودروسازی صرفا نمایشی و تشویقی نیست و استاندارد‌ها باید قابلیت‌های اجرایی کردن داشته باشند.

انتهای پیام/

اگر به کارآفرینی علاقه‌مند هستید از این رسانه دیدن کنید
منبع
آنا

پایگاه خبری موفقیت شناسی

هدف ما امیدآفرینی در جامعه و ایجاد حس خوب و مثبت است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا