مجتبی شریعتی نیاسر: مرجعیت علمی کمک کننده اصلاح آیین‌نامه ارتقای اساتید است

معاون آموزشی سابق وزارت علوم گفت: اظهار نظر مراجع علمی روی مباحث علم و پژوهش کمک کننده آیین‌نامه ارتقای اعضای هیئت علمی است؛ بنابراین چنین رویکردی باید در آیین‌نامه ارتقا نهادینه شود.

به گزارش پایگاه خبری موفقیت شناسی به نقل از آنا، مجتبی شریعتی نیاسر معاون آموزشی سابق وزارت علوم درباره مولفه‌های لازم برای تحقق مرجعیت علمی در کشور اظهار کرد: مراجع علمی باعث شکل گیری مرجعیت علمی می‌شوند و زمانی محقق می‌شوند که اعتبار اجتماعی و حقوقی در ذهن مدیران و مسئولان ارشد نظام پیدا کنند. 

وی افزود: مرجعیت علمی باید جایگاه حقوقی پیدا کند، یعنی مدیران اجرایی کشور باید در قالب نظام قانون‌مند و نهادینه آن را به رسمیت بشناسند و هیچ تصمیمی را بدون نظر متخصصان این حوزه اتخاذ نکنند تا نظام تصمیم سازی کشور کارشناسانه شود و با نظام تصمیم گیری منطبق شود. 

شریعتی نیاسر گفت: از آنجایی که تصمیمات کشور از عقبه کارشناسانه و نقش آفرینی مراجع علمی برخوردار نیست؛ بنابراین تصمیمات کشور به درستی اجرایی نشده است. 

وی با اشاره به اصلاحات مورد نیاز در آیین‌نامه ارتقای اساتید اظهار کرد: آیین‌نامه ارتقای اعضای هیئت علمی نسبت به گذشته بهتر شده است، ولی اشکالاتی در آن دیده شده است که نظام مدیریت آموزش عالی کشور باید به اصلاح آن اقدام کند. 

معاون آموزشی سابق وزارت علوم با بیان اینکه بخشی از اصلاح آیین‌نامه ارتقای اساتید به فرمایشات مقام معظم رهبری باز می‌گردد، تاکید کرد: باید در کنار اهمیت به نشریات علمی شاخص دنیا، حتما یافته‌های علمی کشور را در مراجع معتبر ایران اعتبار بخشی کنیم و اگر مسیر مرجعیت علمی به درستی طی شود به خوبی روی آثار علمی اظهار نظر می‌کند. 

شریعتی نیاسر اضافه کرد: اظهار نظر مراجع علمی روی مباحث علم و پژوهش کمک کننده آیین‌نامه ارتقای اعضای هیئت علمی است؛ بنابراین چنین رویکردی باید در آیین‌نامه ارتقا نهادینه شود. 

معاون آموزشی سابق وزارت علوم تصریح کرد: با توجه به اینکه مقام معظم رهبری نسبت به اصلاح آیین‌نامه ارتقا انتقاد داشتند، اما نباید واکنش سریعی نشان دهیم و عجله کنیم؛ چرا که این عمل غیر کارشناسانه است، بلکه باید با تمرکز کافی مجموعه‌ای از متخصصان علم با تکیه بر رهنمود‌های رهبری به بازنگری آیین‌نامه ارتقا و سایر ضوابط مرتبط اقدام کنند. 

شریعتی نیاسر تاکید کرد: برای اصلاح آیین نامه ارتقای اساتید باید به منابع داخلی بیش از منابع خارجی بها دهیم و از آن جایی که دنیا خیلی سریع رشد می‌کند؛ بنابراین به هیچ عنوان نباید از علم جهانی عقب بمانیم و در این راستا با قانون‌مند کردن مرجعیت علمی می‌توانیم به موفقیت برسیم.

انتهای پیام/

اگر به کارآفرینی علاقه‌مند هستید از این رسانه دیدن کنید
منبع
آنا

پایگاه خبری موفقیت شناسی

هدف ما امیدآفرینی در جامعه و ایجاد حس خوب و مثبت است

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا