درباره عوامل بروز زودهنگام زوال عقل
متخصصان چند عامل مرتبط با سلامت و سبک زندگی را شناسایی کردهاند که سبب بروز نوع نادری از زوال عقل (دمانس) در افراد زیر ۶۵ سال میشوند.
به گزارش پایگاه خبری موفقیت شناسی به نقل از ایسنا، سالانه حدود ۳۷۰ هزار نفر در سراسر جهان در سنین پایینتر از معمول به زوال عقل مبتلا میشوند و متخصصان دانشگاه «اکستر» انگلیس و «ماستریخت» هلند میگویند درمان برخی عارضهها و رعایت برخی نکات سلامت و سبک زندگی میتواند به پیشگیری، شناسایی و درمان این نوع زوال عصبی کمک کند.
متخصصان دریافتند مصرف الکل، کمبود ویتامین D، سکته مغزی، اختلال شنوایی، بیماری قلبی و غلظت بالای پروتئینهای واکنشی سی که نشاندهنده التهاب در بدن است، از عوامل بروز زودهنگام زوال عقل هستند.
انزوای اجتماعی، افسردگی و همچنین تحصیلات و وضعیت اقتصادی – اجتماعی نامناسب از دیگر عواملی بودند که در این مطالعات به آنها اشاره شده است.
«سباستین کوهلر»، یکی از متخصصان میگوید: علاوه بر عوامل جسمی، سلامت روان از جمله اجتناب از استرس و فشار عصبی مداوم، تنهایی و افسردگی نیز در زمینه پیشگیری از این اختلال عصبی نقش مهمی دارد.
«استیوی هندریکس»، پژوهشگر پسادکتری در روانپزشکی و عصبروانشناسی در دانشگاه ماستریخت میگوید اغلب تصور میشود که عامل بروز زودهنگام زوال عقل ژنتیکی باشد، اما در بسیاری از افراد دلیل اصلی ناشناخته است.
او در ادامه میافزاید بیشتر افراد مبتلا به این عارضه هنوز شاغل هستند و همچنین فرزند و زندگی پرتکاپویی دارند.
هندریکس در گفتوگو با سیانان توصیه میکند برای از بین بردن برخی از این عادتهای خطرزای سبک زندگی، کنجکاو باشید. وی میگوید: چیزهای جدید یاد بگیرید، برای یک سرگرمی وقت بگذارید، با دوستان و خانواده رفتوآمد داشته باشید و در جمعها شرکت کنید تا از لحاظ اجتماعی فعال بمانید.
او در ادامه میافزاید: مرتب ورزش کنید. تحرک داشته باشید، هر میزان ورزش موثر است از پیادهروی گرفته تا ورزش قدرتی، ورزشی را پیدا کنید که برایتان مناسب است.
پژوهشها نشان میدهد که مضرات انزوا که «همهگیری تنهایی» عصر جدید نامیده میشود بهاندازه کشیدن ۱۵ سیگار است.
به گزارش ایندیپندنت، شناسایی بروز زودهنگام زوال عقل دشوار است زیرا در ابتدا بهصورت علامت شایع از دست دادن حافظه نمود ندارد. در عوض، مراقب علائمی نظیر مشکل در حفظ تعادل، حرکت و هماهنگی باشید.
انتهای پیام