حدود ۱۶.۵ میلیون دانشآموز از اول مهر به مدرسه میروند
«باز آمد بوی ماه مهر ـ بوی بازیهای راه مدرسه …» شعری که شور و شوق و فصلی تازه را برای ۱۶.۵ میلیون دانشآموزان و حدود یک میلیون فرهنگی تداعی میکند و قرار است این تعداد در حدود ۵۶۰ هزار کلاس درس، از فردا اول مهرماه با شعار «برای ایران – برای مدرسه»، مشق زندگی بیاموزند.
به گزارش پایگاه خبری موفقیت شناسی، مهر و سال تحصیلی امسال متفاوت با سالهای گذشته است و با پشت سر گذاشتن رویدادهای تلخ و شیرینش از جمله رتبهبندی فرهنگیان، استخدامها، کمبود معلم، تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور، معلم بلاگرها، توزیع شیر و … تا مهمترینش، شهادت رئیس جمهور آیت الله سید ابراهیم رئیسی که تغییر کابینه دولت را در پی داشت باعث شد تا یک ماه مانده به آغاز سال تحصیلی، وزیر جدید آموزش و پرورش انتخاب شود اما این امر بدین جا ختم نشد و احکام انتصابات در بزرگترین وزارتخانه کشور را رقم زد که بارزترین آنها، تغییر و انتصاب مشاوران و معاونت ابتدایی تاکنون بوده است.
هرچند به نظر این انتصابات باعث روی زمین ماندن برنامههای سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ نشده چرا که از فردا اول مهرماه رسما مدارس با شعار «برای ایران – برای مدرسه» بازگشایی میشوند تا حدود ۱۶.۵ میلیون دانشآموز پس از گذراندن تعطیلات تابستانی، سال تحصیلی جدیدی را آغاز کنند به طوری که به گفته سخنگوی وزارت آموزش و پرورش، بازگشایی مدارس یکشنبه اول مهر در ۳۲ اداره کل و ۷۶۰ منطقه انجام میشود و امسال کل کارکنان وزارت آموزش و پرورش ۹۶۶هزار و ۴۹۳ نفر هستند که از این تعداد ۵۶۹ هزار و ۴۹۳ نفر در گروه معلمان و ۱۷۰ هزار و ۸۴۶ نفر مدیریت آموزشگاهها را برعهده دارند.
هر مدرسهای ساعت آغاز فعالیت خود را اعلام میکند
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش نیز به ایسنا اعلام کرد که مدارس ابتدایی کشور با توجه به شرایطی که دارند ساعت فعالیت خود را به خانوادهها اعلام و خبر دهند، چرا که با توجه به دو شیفته بودن برخی مدارس، اگر ساعت مشخصی اعلام شود، بیشتر از اینکه به خانوادهها و مدارس کمک کند، کار آنها را سخت میکند؛ از سویی دیگر به گفته رئیس اداره انجمن اولیاء و مربیان آموزش و پرورش تهران، ساعت شروع مدارس تهران نیز ۷:۳۰ تا ۸ است.
حدود ۱۶.۵ میلیون دانشآموز روی نیمکتهای مدرسه مینشینند
ورود ۱.۵ میلیون کلاس اولی به مدارس
امسال از تعداد حدود ۱۶.۵ میلیون دانش آموز، حدود ۹ میلیون نفر در دوره ابتدایی تحصیل میکنند که از این تعداد حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار دانش آموز کلاس اول هستند؛ سه میلیون و ۷۰۰ هزار دانشآموز در مقطع متوسطه اول تحصیل میکنند و مابقی دانش آموزان در پایههای متوسطه دوم و هنرستانها سر کلاسهای درس حاضر میشوند.
همچنین طبق آمار سال گذشته برای سال تربیتی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ بیش از ۷۰۰ هزار نوآموز ثبت شده است که برای سال تربیتی پیشرو با توجه به افزایش تایید مجوز تعداد درخواست کنندگان کودکستان و افزایش تعداد نوآموزان پیشبینی افزایش آمار سال گذشته وجود دارد.
انجام ۹۹ درصد غربالگریها در سازمان آموزش و پرورش استثنایی
مهمترین اقدام سازمان آموزش و پرورش استثنایی برای پروژه مهر، غربالگری و سنجش زود هنگام کلاس اولیها و همچنین نوآموزان شش ساله است که تقریبا ۹۹ درصد غربالگریها انجام شده است.
همچنین پیشبینی شده حدود ۸۰ هزار دانشآموز استثنایی در بیش از ۱۷۴۵ مدرسه استثنایی کل کشور برای سال تحصیلی پیشرو تحصیل کنند که البته فعلا کار ثبتنام تعدادی از دانشآموزان در مقطع اول ابتدایی این گروه به اتمام نرسیده است.
به کارگیری ۹۳ هزار معلم در سال تحصیلی جدید
بعید است کمبود معلم در پایه اول داشته باشیم
در حالیکه بابک نگهداری رئیس مرکز پژوهشهای مجلس پیشتر از کمبود حدود ۱۷۶ هزار معلم صحبت کرده بود، سخنگوی وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد سال گذشته مجوز به کارگیری بیش از ۷۲ هزار معلم صادر شد و تا الان که مرحله تکمیل ظرفیت کاملا انجام نشده، ۲۱ هزار نفر در آزمون آموزگاری، ۱۷ هزار نفر آزمون دبیری و هنرآموزی، ۱۸ هزار نفر فارغ التحصیل دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی وجود دارد که با دستور وزیر نیز ۲۶ هزار نیروی خرید خدمات به کار گرفته میشود. همچنین در آزمون کیفیت بخشی حداقل ۱۱ هزار نفر قبول میشوند؛ حدود ۷۰ هزار نفر به جز خرید خدمات، نیروی تازه نفس داریم که با نیروهای خرید خدمات، ۹۳ هزار نفر امسال مشغول خدمت میشوند.
به گفته فرهادی، ۳۰۰۰ سربازمعلم نیز از اول مهرماه سال جاری بهکار گرفته میشوند که با بکارگیری آنها مشکل کمبود معلم در ۷ استان برطرف میشود.
وزیر آموزش و پرورش نیز با توجه به اینکه اعلام کرد همه مدیران مدارس اولویت خود را به پایه اول مدارس میدهند، لذا بعید است که کمبود معلم در پایه اول وجود داشته باشد اما اگر هم به اصطلاح وجود داشته باشد، بلافاصله کمبود، تکمیل و پر میشود تا مشکل رفع شود.
یک ماه پاداش برای استمرار به کار بازنشستگان در سال تحصیلی جدید
در کنار فعالیت معلمان شاغل برای تحصیل دانشآموزان، برای رفع کمبود معلم، سخنگوی وزارت آموزش و پرورش خبر از بازنشستگی ۷۴ هزار معلم در شهریور امسال داد، این درحالیست که حدود ۲۵ ـ ۲۶ هزار نفر از فرهنگیان در آستانه بازنشستگی درخواست استمرار خدمت یکساله کردهاند.
این در حالیست که اگر همه افراد شاغل و بازنشسته که اضافه تدریس در سال تحصیلی پیشرو داشته باشند یکماه پاداش حق التدریس برای آنها واریز میشود.
حدود ۵۶۰ هزار کلاس درس آماده استقبال از دانشآموزان
به گفته سازمان نوسازی توسعه و تجهیز مدارس کشور، حدود ۵۶۰ هزار کلاس درس در کشور وجود دارد؛ ۱۷۰۰ فضای آموزشی و پرورشی و ورزشی در قالب کمتر از ۸۰۰۰ کلاس درس جدید با زیربنای حدود یک میلیون متر مربع اول مهر تحویل دانش آموزان داده میشود.
۳۰ هزار کلاس درس نیز در قالب طرح عجمیان بهسازی و شادابسازی شده که ۶۰ درصد آن در روستاها و حاشیه شهرها و ۴۰ درصد آن در شهر است.
آخرین تغییرات محتوای کتابهای سال تحصیلی جدید
درباره آخرین تغییرات محتواهای کتابهای سال تحصیلی جدید میتوان گفت امسال در چند عنوان کتاب نونگاشت وجود دارد که اجرای آزمایشی میشوند، یک سری از اصلاحات موردی هستند که ناشی از پیشنهادها و یا تذکرات معلمان یا دانش آموزان است، به طور کلی از جهت تغییر کتابهای فعلی اصلاحات گسترده سازمان یافته و ساختار یافته وجود ندارد و عمده انرژی به کتابهای نونگاشت ششگانه برمیگردد.
در زمینه آموزش دینی مقطع متوسطه اول دو کتاب نونگاشت امسال وجود دارد که سال بعد هم کتاب سوم اضافه خواهد شد.
در زمینه آموزش خط تحریری به دانشآموزان مقطع ابتدایی امسال دو کتاب اجرای آزمایشی دارند که سال آینده ادامه پیدا خواهند کرد و در زمینه عربی نیز برای مقطع متوسطه اول، فرایندی آغاز شده که برای سال تحصیلی آینده خواهد بود.
توزیع شیر در مدارس چشم انتظار تامین بودجه
طبق ماده ۷۱ بند دال قانون برنامه ۵ ساله هفتم پیشرفت، دولت مجاز به اجرای طرح توزیع شیر در مدارس برای دانشآموزان ابتدایی دولتی است؛ سال گذشته طرح اجرا شد و امسال شرکتهای لبنی منتظر اعلام دستور هستند، اما مسئله اساسی همت سازمان برنامه و بودجه در تامین اعتبار است که هر زمان ابلاغ و تامین اعتبار صورت گیرد، مشکلی بابت اجرا وجود نخواهد داشت.
سرویس مدارس برقرار است؟
موضوع دیگر در بحث هر ساله آغاز سال تحصیلی نگرانی والدین در تهیه سرویس مدارس است که در این زمینه سامانه سپند ویژه سرویس مدارس است؛ امسال از ۱۸۶ شرکت متقاضی ارائه خدمات در تهران ۷۵ شرکت تأیید شدند و ۱۸۰۰ راننده در سامانه ثبتنام کردند که ۱۷۰۰ راننده مورد تأیید قرار گرفتند تا خانوادهها با خیال راحت فرزندان خود را در مسیر منزل به مدرسه راهی کنند.
همچنین به گفته رئیس اداره انجمن اولیاء و مربیان آموزش و پرورش تهران امید است در ۱۰ روز اول مهرماه ساماندهی سرویس مدارس انجام شود تا با جلوگیری از تردد والدین به مدارس، مانع شلوغی معابر شد.
یک هفته حمل و نقل رایگان برای دانشآموزان
رئیس مرکز ارتباطات و امور بینالملل شهرداری تهران از طرح تشویقی استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی در پایتخت خبر داده و گفت: در هفته اول مهرماه دانشآموزان میتوانند از ناوگان حملونقل عمومی بهصورت رایگان استفاده کنند.
این در حالیست که مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران نیز از آمادگی ۲۰۰۰ اتوبوس برای پوشش سفرهای آغاز سال تحصیلی خبر داده است.
نرخ روپوش مدارس در هر شهر بسته به شرایط ، متفاوت است
درباره نرخ لوازم التحریر و روپوش مدارس نیز باید گفت که امسال به مانند هر سال افزایش نرخ در همه وسایل وجود دارد، لذا لوازم التحریر و روپوش مدارس نیز از این امر مستثنی نیست فقط در هر شهر بسته به شرایط ، نرخها متفاوت است.
معلم بلاگرها، مشکلی که قانون تکلیفش را روشن میکند
با توجه به اتفاقاتی که سال تحصیلی گذشته در خصوص انتشار فیلمها یا کلیپهایی از دانشآموزان توسط برخی از معلمان و یا خود دانشآموزان رخ داد، معاون دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش با بیان اینکه ورود به موضوع معلم بلاگرها خواسته برخی از اولیاء بود گفت: متن ماده واحده این موضوع در شورای عالی طرح و مقرر شد کارگروهی با تعیین خود شورا، متن را مورد بازبینی و اصلاح قرار دهد که در صورت تصویب و طی کردن مراتب قانونی، ابلاغ میشود. پیشنویس ماده واحده این موضوع در شورای عالی آماده و طرح موضوع شد تا کسی به حریم خصوصی دانش آموز و معلم ورود پیدا نکند. طبق این ماده کسی حق ندارد به حریم خصوصی دانش آموزان وارد شود و از طریق صوت، کلیپ، تصویر، عکس، چیزهایی را منتشر کند که به نوعی به شرایط روحی و روانی دانش آموز صدمه بزند یا شرایط روحی و روانی معلمان را مورد اهانت قرار دهد؛ این کار «ممنوع» است و اگر مشاهده شود، افراد به مراجع قانونی معرفی خواهند شد و باید پاسخگو باشند.
تاثیر معدل در کنکور و دغدغه دبیرستانیها و تشکیل کارگروهی برای بررسی موضوع
دغدغه نمره و معدل موضوعی است که دانشآموزان متوسطه دوم را درگیر خود کرده؛ آزمونهای نهایی سال گذشته سهم ۴۰ درصدی و امسال نیز سهم ۵۰ درصدی را به خود اختصاص داد و قرار است این میزان برای سال تحصیلی پیشرو به۶۰ درصد برسد که این مصوبه علاوه بر دانشآموزان، صدای دانشآموزان المپیادی نیز درآورده چرا که زمان کافی برای درس خواندن در دو حوزه ندارند.
سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در این خصوص گفت: سالهای قبل در زمان کنکور اعلام میشد چگونه دانش آموز در ۴ ساعت ۱۲ سال را توضیح دهد که حرف درستی بود، سپس پای تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور به میان آمد و اعلام شد امتحانات سخت است، هر چیزی استلزام، تبعات، محاسن و معایبی دارد اما کارشناسان تاثیر سوابق تحصیلی را بهترین روش در نظر گرفتهاند.
این در حالیست که دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور نیز اعلام کرد طبق قانون هر تغییری، یکسال قبل باید انجام شود، یعنی شهریور باید تغییرات کنکور سال بعد اعلام شود بنابراین تغییراتی برای سال ۱۴۰۴ نخواهد بود و اگر اصلاحاتی در زمینه کنکور صورت گیرد برای سال ۱۴۰۵ خواهد بود.
این در حالیست که علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش اخیرا از تشکیل کارگروه بررسی تأثیر معدل بر کنکور در وزارت آموزشوپرورش خبر داده است.
نرخ بیسوادی کشور ۲ درصد است
با همه ای اوصاف و تلاشهای صورت گرفته نرخ باسوادی کشور ۹۸ است و به گفته معاون امور آموزشی سازمان نهضت سوادآموزی کشور هنوز ۲ درصد جمعیت کشور بیسواد یا در شرایط آموزشپذیری نیستند و یا دسترسی به آموزش ندارند که تلاش میشود دو درصد باقی مانده نیز به جمعیت باسوادی اضافه شود.
انتهای پیام/