نقش خواب نامنظم در بروز افسردگی

مرکز مشاوره و خدمات کارآفرینی چترا

به گزارش پایگاه خبری موفقیت شناسی، و به نقل از دیلی‌میل، پژوهش جدیدی نشان می‌دهد که خواب زیاد آخر هفته می‌تواند خلق و خوی افرادی که به زود بیدار شدن عادت دارند، تحت تاثیر قرار دهد و امکان بروز افسردگی را افزایش دهد.

پژوهشگران “دانشگاه میشیگان” (UMich) در بررسی جدید خود، داده‌های مربوط به خواب و خلق و خو را که طی یک سال گردآوری شده بودند، ارزیابی کردند و دریافتند که برنامه نامنظم خواب از جمله زیاد بیدار ماندن و یا کم خوابیدن می‌تواند به بروز افسردگی منجر شود. داشتن خواب زیاد در روز تعطیل نیز می‌تواند خلق و خوی شخص را در روز بعد تحت تاثیر قرار دهد.

در این پروژه، تاثیر غیرمعمول ترکیب خواب نامنظم بر ذهن مورد بررسی قرار گرفت. پژوهشگران دریافتند افرادی که برنامه خواب آنها متغیر است، در پرسشنامه استاندارد مربوط به نشانه‌های افسردگی، نمره بیشتری می‌گیرند و نمره مربوط به خلق و خوی روزانه آنها کمتر است.

افرادی که مدت بیشتری بیدار می‌ماندند یا ساعات خواب کمتری داشتند نیز نمرات بالاتری در نشانه‌های افسردگی و نمرات پایین‌تری در خلق و خوی روزانه گرفتند.

یافته‌های این پژوهش، اطلاعات بسیاری را به دانش کنونی پژوهشگران در مورد ارتباط میان خواب، خلق و خوی روزانه و خطر بروز افسردگی در بلندمدت اضافه کرد.

“یو فانگ”  (Yu Fang)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: فناوری‌های پوشیدنی پیشرفته، به ما امکان می‌دهند تا عوامل رفتاری و فیزیولوژیکی سلامت روحی از جمله خواب را در مقیاس بزرگتر و با دقتی بیشتر از پیش مورد بررسی قرار دهیم.

“کتی گلدشتاین” (Cathy Goldstein)، از پژوهشگران این پروژه گفت: فناوری‌های پوشیدنی برای نخستین بار به ما امکان داده‌اند تا خواب را طی دوره‌های زمانی گسترده مورد بررسی قرار دهیم.

وی افزود: یافته‌های این پژوهش، خواب را به عنوان یک عامل موثر در افسردگی و سلامتی نشان می‌دهند.

این پژوهش، در مجله ” NPJ Digital Medicine” به چاپ رسید.

پایان پیام/

اگر به کارآفرینی علاقه‌مند هستید از این رسانه دیدن کنید

پایگاه خبری موفقیت شناسی

هدف ما امیدآفرینی در جامعه و ایجاد حس خوب و مثبت است

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا