آغاز روند ساخت مسکن کارکنان وزارت علوم با حضور رئیسجمهور
معاون مالی، اداری و منابع وزارت علوم گفت: روند ساخت مسکن برای اراضی تغییرکاربری داده شده ۱۳ دانشگاه در ۸ استان جلسهای با حضور رئیسجمهور آغاز میشود.
به گزارش پایگاه خبری موفقیت شناسی به نقل از ایرنا، علی خطیبی امروز جمعه -۶ بهمن ماه- در اجلاس روسای دانشگاهها و موسسات آموزش عالی در دانشگاه فردوسی مشهد، در مورد تامین اراضی و احداث مسکن دانشگاهیان اظهار داشت: امروز در آموزش عالی ۲ میلیون متر مربع فضای عمرانی نیمه کاره داریم، اگر رقم بودجه عمرانی هر سال ۱۰۰ درصد اختصاص پیدا کند، ۱۳ سال و دو ماه زمان نیاز داریم تا همین پروژه ها کامل شود. این وضع یعنی تعریف پروژه عمرانی جدید نه درست است و نه امکان آن را داریم. در دولت هم پروژه جدید تعریف نشده و این سیاست کلی دولت است، حتی رئیس جمهور پروژه های نیمه کاره را تمام می کند.
وی در مورد تامین مسکن اعضای هیات علمی و کارکنان دانشگاه نیز گفت: بیش از ۱۰۰۰ هکتار اراضی دانشگاه را طی ۹۱ جلسه از اردیبهشت ۱۴۰۲ تا دی ماه ۱۴۰۲ تغییر کاربری دادیم. بر اساس توافق با وزارت راه، اولویت اول فاقدین مسکن و اولویت دوم همه افراد برای کسب مسکن دانشگاهیان هستیم.
خطیبی گفت: برای اولین بار دستور آغاز ساخت مسکن کارکنان یک دستگاه با حضور رئیس جمهور و در جلسه شورای عالی مسکن طی هفته آینده در یک جلسه ویدیو کنفرانس داده خواهد شد. در این جلسه که روند تغییر کاربری زمین های ۱۳ دانشگاه در ۸ استان انجام شده است، ما فعال ترین دستگاه اجرایی در این حوزه هستیم به دلیل اهمیت نخبگان و آموزش عالی دارد خود رئیس جمهور روند آغاز ساخت مسکن را اعلام می کنند. دانشگاه هایی هم که هنوز اقدام نکرده اند، باید این روند را طی کنند تا بار مسکن از روی دوش کارمندان برداشته شود.
ساخت ۳۵۰ واحد خوابگاه متاهلی
معاون وزیر علوم ساخت خوابگاه متاهلی را نکته مهم دیگر دانست و گفت: از آغاز تاسیس دانشگاه در ایران در سال ۱۳۱۳ تا سال ۱۴۰۰ کمتر از ۱۰۰۰ واحد خوابگاه متاهلی ساخته شده بود و از سال ۱۴۰۰ به دلیل تکالیفی که بر اساس قانون جوانی جمعیت و سیاست های نگهداشت نخبگان داشتیم و یا توجه به تاکید مقام معظم رهبری، ۳۵۰ واحد خوابگاه متاهلی ساخته و تحویل داده ایم. دانشگاه های رازی کرمانشاه، ارومیه، یزد، دامغان، صنعتی اصفهان و محقق اردبیلی اقدامات خوبی صورت دادند. برای خوابگاه متاهلی با شورای پول و اعتبارات جلسات کارشناسی داشتیم و در شورا پذیرفته شد برای ساخت این خوابگاه ها از ظرفیت وام نهضت ملی مسکن استفاده شود، بانک تجارت هم بانک عامل تعیین شد.
وی گفت: این وام دو سال تنفس دارد و با توجه به اثری که توسعه خوابگاه های متاهلی در ماندگاری در نگهداشت نخبگان و سیاست جوانی جمعیت دارد و با توجه به تاکید مقام معظم رهبری انتظار داریم دانشگاه ها از این وام استفاده کنند.
مولد سازی را جدی بگیرید
خطیبی با تاکید بر اهمیت توجه به مولدسازی اموال دانشگاه ها گفت: نباید در مورد مولدسازی تردید داشته باشیم و تمام پول مولدسازی به خود دانشگاه برمی گردد؛ مشروط بر اینکه اموال و املاک را در ۴ کمیته یک کمیته یکی استانی و ۳ کمیته ملی مطرح کنید. تاکنون ۸۸ ملک از دانشگاه های مختلف را به کمیته مولدسازی بردیم و مصوبه فروش گرفتیم.
معاون وزیر علوم یکی دیگر از دستاوردهای این حوزه را مصوبات سفر ریاست جمهوری دانست و گفت: در دور اول ۶ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان برای پروژه های نیمه تمام جذب کردیم که ۳۴ درصد آن به حساب دانشگاه ها واریز شده است. در دور دوم سفرهای رئیس جمهور تاکید داریم، همه منابع وعده داده شده دور اول کامل اختصاص یابد.
دانشگاه ها باید در حوزه تخصصی خود درآمدزایی کنند
وی به مدیریت هزینه اشاره کرد و گفت: برخی دانشگاه ها در کاهش هزینه ها بسیار موفق بودند و برخی درآمد اختصاصی را افزایش داده اند. ولی دانشگاه ها باید در حوزه تخصصی خود مانند فروش تحقیقات، پژوهش، فروش فناوری و بهبود ارتباط با صنعت درامد کسب کنند. یکی از راه ها هم در گذشته کسب درامد از سود سپرده بود که بر اساس قانون حذف شده و به همین دلیل هم درآمد برخی دانشگاه ها کاهش یافته است. در حوزه درآمد اختصاصی دانشگاه صنعتی اصفهان و در حوزه جذب دانشجوی خارجی دانشگاه محقق اردبیلی بسیار خوب عمل کرده اند.
معاون وزیر علوم با اشاره به مدیریت بودجه و هزینه در دانشگاه ها گفت: پذیرش دانشجوی شبانه برای آموزش عالی مقرون به صرفه نیست. زیرا شهریه این دانشجویان برای یک سال به طور متوسط حدود ۸ میلیون تومان است ولی قیمت تمام شده هزینه برای این دانشجویان به صورت کلی و خام بیش از ۵۰ میلیون تومان است و این کار راهبرد مناسبی برای افزایش درآمد نیست.
وی در مورد پاداش پایان خدمت کارکنان وزارت علوم شامل اعضای هیات علمی و کارکنان ظهار داشت: حدود ۹۰۰ میلیارد تومان پاداش پایان خدمت بدهکار بودیم که پرداخت کردیم. همچنین دو ترمیم تخصیص برای دانشگاه ها برای تامین منابع تغذیه تحت عنوان ضروری حساب در آذر و یک بار هم در دی ماه واریز کردیم. ترمیم تخصیص سومی هم تا قبل از واریز حقوق بهمن واریز می شود این مبلغ هم ۴۰۰ میلیارد تومان است بنابراین ۳ ترمیم تخصیص برای دانشگاه ها در این مدت داشتیم.
خطیبی در مورد سقف حقوق اعضای هیات علمی گفت: اکنون حدود ۳۳ هزار عضو هیات علمی (وزارت علوم) در کشور داریم که در کل کشور ۵۶ نفر و زیر نیم درصد، حقوق بالای سقف حقوق یعنی ۵۵ میلیون تومان دارند. بنابراین فراگیری زیادی ندارد، این موضوع در شورای عالی حقوق و دستمزد مطرح شد و در نهایت سقف حقوق برای استادیار ۶۶ میلیون تومان، دانشیار ۷۰ میلیون تومان و استاد تمام ۷۵ میلیون تومان تعیین شد ولی این موضوع شامل مقامات و معاونان وزیر نشد. مالیات قراردادهای پژوهشی نیز بر اساس بودجه سال آینده ۵ درصد شد. وام مسکن اعضای هیات علمی را هم از ۱ میلیارد تومان به ۲ میلیارد تومان افزایش دادیم.
وی در ادامه به مواردی از قانون بودجه ۱۴۰۳ و برنامه هفتم توسعه پرداخت و گفت: بر اساس برنامه هفتم توسعه دانشگاه ها باید برای بودجه اعتبارات و هزینه ای توافق نامه با سازمان برنامه و بودجه امضا کنند. باید تلاش کنیم این مورد را تاحدی تسهیل کنیم.
معاون وزیر علوم تاکید کرد: دولت سیزدهم خود را مکلف کرده است به کارمندها رفاهیات را هم در بحث مسکن، غذا و مناسبت ها پرداخت کند. روسای دانشگاه ها نیز به این موضوع توجه کنند.
وی با تاکید بر جذب نخبگان در بدنه دولت گفت: برخی از نخبگان در سال جاری دانشگاه ها را انتخاب کرده اند و حدود ۱۰۰ نفر باید دوره ای را باید بگذرانند و وارد دانشگاه ها شوند، از این ظرفیت استفاده کنید. فوق العاده خاص کارمندان در مجلس ۳۰۰۰ میلیارد مصوب شده است و به همه دستگاه ها پرداخت خواهد شد.
پایان پیام/