از سامانه احیای امضای هنرمندان در دانشگاه استاد فرشچیان رونمایی می‌شود

رئیس دانشگاه هنرهای اسلامی ایرانی استاد فرشچیان گفت: در هفته آینده از سامانه احیای امضای هنرمندان در این دانشگاه رونمایی خواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری موفقیت شناسی به نقل از آنا، همزمان با روز جهانی صنایع دستی نمایشگاه «صنایع دستی و اقتصاد خلاق» به همت «خانه خلاق و نوآوری هاتف» و با همکاری دانشگاه هنر‌های اسلامی ایرانی استاد فرشچیان، در محل دانشگاه استاد فرشچیان افتتاح شد.

در این رویداد هنری که تا دوشنبه ۲۲ خرداد برقرار است جمعی از بانوان هنرمند صنایع دستی از استان‌های مختلف کشور و به ویژه استان سیستان و بلوچستان، آثار صنایع دستی خود در رشته‌های مختلف اعم از سوزن دوزی، سفالگری، پوشاک، زیورآلات، پتینه‌دوزی و… را به نمایش و فروش گذاشته‌اند.

نظام استاد شاگردی؛ فرصتی برای فعالان صنایع دستی

در آیین گشایش این نمایشگاه سجاد محمدیارزاده رئیس دانشگاه استاد فرشچیان با اشاره به این که این دانشگاه تنها نهاد آموزشی کشور است که با مجوز شورای عالی انقلاب فرهنگی و ابلاغ رئیس جمهور نظام آموزشی استاد- شاگردی در آموزش هنر را پیاده کرده است افزود: بر اساس شیوه‌نامه استاد- شاگردی قرار است که نخبگان هنری را جذب کنیم که بخشی از این نخبگان هنرمندان عرصه صنایع دستی است. ما برای اولین بار ۹ نفر از نخبگان هنر‌های سنتی را با مدرک درجه یک هنری و با عنوان دانشیار در این دانشگاه جذب کرده‌ایم. ان شاالله این شیوه جدید برای فعالان صنایع دستی نیز مایه دلگرمی خواهد بود.

وی اظهار کرد: ما این آمادگی را داریم که هفته‌های هنری صنایع دستی را در استان‌ها برگزارکنیم و اصولاً این را از وظایف ذاتی دانشگاه می‌دانیم امیدواریم حضور پررنگ هنرمندان و فعالان صنایع دستی هم پشتیبان ما در این عرصه باشد.

احیای امضای هنرمندان در دانشگاه استاد فرشچیان

رئیس دانشگاه فرشچیان عنوان کرد: یکی دیگر از برنامه‌های اصلی ما رونمایی از سامانه احیای امضای هنرمندان است. بحث اصالت آثار هنری از دغدغه‌های مهم هنرمندان ما محسوب می‌شود. ان شاالله هفته آینده «دبیرخانه احیای امضا» یا اصالت سنجی آثار هنری در دانشگاه استاد فرشچیان رونمایی خواهد شد. با موسسه مانا وارد تفاهم شده ایم و این دوستان بحث شناسنامه‌دار کردن آثار را شروع کرده‌اند.

یارمحمدزاده گفت: بر این اساس، اولین گروهی که آثارشان شناسنامه‌دار خواهند شد برگزیدگان نمایشگاه و برگزیدگان بینال‌های نگارگری اولویت ما خواهند بود. به این ترتیب دانشگاه استاد فرشچیان می‌تواند پرچمدار نهضت احیای امضای هنرمندان باشد.

وی افزود: علاوه بر این، در راستای آن‌چه که در سند تحول و تعالی هنر‌های سنتی تدوین کرده‌ایم، «سند آمایش سرزمینی هنر‌های سنتی» نیز در حال آماده‌سازی است. با این سند با کمک شما عزیزان و سایر فعالان این حوزه می‌توانیم ظرفیت‌های بومی مناطق مختلف کشورمان را در حوزه هنر‌های سنتی و صنایع دستی شناسایی کنیم. در نهایت نیز با تکیه بر این سند می‌توان امکان راه‌اندازی رشته‌های جدید، ایجاد بازار‌های گسترده و بحث آموزش و پژوهش در این رشته‌های مختلف هنری را فراهم خواهیم کرد.

ابزا‌رهایی برای پیشرفت صنایع دستی

مریم پوریامین مجری و برنامه‌ساز پیشکسوت صداوسیما و مدیر «مرکز توسعه اقتصادی زنان» دیگر سخنران این مراسم بود.

وی نیز با ابراز خرسندی از این که در این جمع حضور دارد، خطاب به بانوان هنرمند و فعالان صنایع دستی گفت: عنوان این نمایشگاه کوچک، اما پر بار که شما عزیزان زحمت آن را کشیده‌اید، «صنایع دستی و اقتصاد خلاق» است. در «اقتصاد خلاق» ما نباید فقط به کیفیت تولید اثر هنری فکر کنیم، بلکه عرضه هم برای ما مهم است. باید رقیبان را بشناسیم، برآورد هزینه و تبلیغات موثر داشته باشیم، به بازار‌های بین‌المللی بیندیشیم و مهارت‌های فردی فروش را ارتقا دهیم.

پوریامین افزود: بازار صنایع دستی زمانی در کشور ما پیشرفت می‌کند که به این ابزار‌ها مجهز شود. مرکز توسعه اقتصادی زنان نیز با همین هدف راه‌اندازی شده است. ما در این مرکز تجربیات خودمان را به اشتراک می‌گذاریم. در بحث تولیدات صنایع دستی باید سلیقه جوانان در بازرا‌های داخلی و نیاز بازار‌های خارجی را به خوبی بشناسیم. شاید مهم‌ترین نکته‌ای که باید درنظر بگیریم این است که برخلاف تولیدات سنتی در صنایع دستی، در تولیدات جدید باید محصولاتمان کوچک، موثر، ساده و ارزان ارائه شود.

زمینه‌های همکاری «مرکز توسعه اقتصادی زنان» و دانشگاه استاد فرشچیان

وی عنوان کرد: نگاه ما در این مرکز، بین‌المللی است. تاکنون در چند نمایشگاه خارجی آثار صنایع دستی بانوان زحمتکش خودمان را عرضه کرده‌ایم که اتفاقاً با استقبال هم مواجه شده است. در این بین، دانشگاه هم می‌تواند حلقه‌ای از این زنجیره باشد. این رویداد که با همکاری دانشگاه استاد فرشچیان رقم خورده می‌تواند آغازی بر این همکاری باشد. ما این آمادگی را داریم که با کمک دانشگاه استاد فرشچیان نمایشگاه‌های استانی در حوزه صنایع دستی را برگزارکرده و کارگاه‌های یک یا چند روزه را برای علاقه‌مندان برگزار کنیم.

در پایان این مراسم، نمایشگاه «صنایع دستی و اقتصاد خلاق» به صورت رسمی توسط رئیس دانشگاه فرشچیان افتتاح شد؛ نمایشگاهی که در آن امکان خرید آثار تولید شده برای عموم نیز فراهم است.

گزارش تصویری این مراسم از اینــجا قابل مشاهده است.

لازم به یادآوری است این نمایشگاه از ۲۰ تا ۲۲ خرداد در دانشگاه هنر‌های اسلامی ایرانی استاد فرشچیان واقع در خیابان انقلاب، خیابان ۱۲ فروردین، خیابن شهید وحید نظری، پلاک ۹۷ میزبان علاقه‌مندان صنایع دستی است.

پایان پیام/

اگر به کارآفرینی علاقه‌مند هستید از این رسانه دیدن کنید
منبع
آنا

پایگاه خبری موفقیت شناسی

هدف ما امیدآفرینی در جامعه و ایجاد حس خوب و مثبت است

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا